close search results icon

Έχετε τηγανίσει ποτέ μπάμιες; Θα τις λατρέψετε! Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Έχετε τηγανίσει ποτέ μπάμιες; Θα τις λατρέψετε! Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φωτογραφία: Shutterstock

ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Οι μπάμιες, το πιο παρεξηγημένο λαχανικό του καλοκαιριού, μπαίνουν στο τηγάνι και αποκαθιστούν τη φήμη τους.

Τηγανητές μπάμιες

Υλικά για 4-6 άτομα

500 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες και πλυμένες

1 σφηνάκι ξίδι

1 κ.γ. αλάτι

Για το κουρκούτι

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ φλ. σόδα ή ανθρακούχο νερό

Μια πρέζα πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Μια πρέζα χοντρό αλάτι

ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπάμιες στη μέση κατά μήκος. Σε ένα μπολ τις ανακατεύουμε με το ξίδι και το αλάτι και τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για 1 ώρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Βουτάμε τις μπάμιες μέσα, να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο ώστε να βουτήξουν και να κολυμπήσουν μέσα οι μπάμιες για να τηγανιστούν ομοιόμορφα χωρίς να χρειάζονται γύρισμα. Ρίχνουμε λίγες λίγες μέσα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν μέσα και να ρωτήσουν απ’ έξω. Με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα ώστε να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Σερβίρουμε ζεστές με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα.

Tip

Αν θέλετε να τις κάνετε πιο πικάντικες προσθέστε στο κουρκούτι και άλλα μπαχαρικά όπως κύμινο, σκόνη τζίντζερ, κουρκουμά, μουστάρδα σκόνη και ξερό κόλιανδρο. 

 iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ