Εδεσσα: Ενημερωτική εσπερίδα για τα ζώα συντροφιάς – «Αν τα ζώα είχαν φωνή…»
Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στα ζώα συντροφιάς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας. Με σύνθημα «Αν τα ζώα είχαν φωνή…», η εσπερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία, τη φροντίδα και τα δικαιώματα των κατοικίδιων ζώων.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Έδεσσας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας φορέων και κοινωνίας για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ζώων.
Στο πλαίσιο της εσπερίδας, ειδικοί και εκπρόσωποι των αρχών θα παρουσιάσουν:
- τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς,
- τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων,
- τον ρόλο της Αστυνομίας στην προστασία των ζώων,
- καλές πρακτικές φροντίδας και υπεύθυνης υιοθεσίας.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σημασία της πρόληψης της κακοποίησης και στην ενθάρρυνση αναφοράς περιστατικών από πολίτες, αφού – όπως τονίζουν οι διοργανωτές – «η φωνή των ζώων είναι η δική μας παρέμβαση».
Η αφίσα της εκδήλωσης, με την τρυφερή εικόνα ενός σκύλου που δίνει το πατουσάκι του σε ανθρώπινο χέρι, συμβολίζει τον δεσμό ανθρώπου και ζώου, αλλά και την ανάγκη προστασίας των πιο αδύναμων πλασμάτων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση με έντονο κοινωνικό και ανθρωπιστικό μήνυμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αλμωπίας
04 Δεκεμβρίου 2025 -
Σοκ στο Άργος: Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη
04 Δεκεμβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ