close search results icon

Εγχειρίδιο εγκρίσεων για πληρωμές αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

Εγχειρίδιο εγκρίσεων για πληρωμές αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων

Εγκύκλιο με οδηγίες για διαδικασίες έγκρισης πληρωμής της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» ανάρτησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην «Διαύγεια»

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο φάκελος πληρωμής, περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά ως εξής:

i) Συγκεντρωτική Κατάσταση Πληρωμής ανά παρτίδα, όπου πραγματοποιείται η αναγνώριση και εκκαθάριση της δαπάνης με τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν στο Ο.Π.Σ.Α.Α., στην οποία αναγράφεται το συνολικό ποσό της ενίσχυσης καθώς και οιεφαρμοζόμενοι συμψηφισμοί με διαχωρισμό της εθνικής από την κοινοτική συμμετοχή.

ii) Αναλυτική Ονομαστική Κατάσταση Πληρωμής των δικαιούχων ενίσχυσης της παρτίδας. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού σελίδων είναι δυνατό να εκτυπωθούν μόνο η πρώτη και οι τελευταίες σελίδες, όπου θα φαίνονται το σύνολο των παραγωγών και όλοι οι λογαριασμοί γενικής λογιστικής.

iii) Αναλυτική κατάσταση δείγματος πληρωμών, ανά παρτίδα πληρωμής, στην οποία εμφανίζονται οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στο δείγμα ελέγχου το οποίο παράγεται μηχανογραφικά από το Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης.

iv) Συγκεντρωτική κατάσταση ελέγχου (Check List) με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν υπογράφεται όπως ορίζεται στο σημείο ΣΤ. Με την κατάσταση αυτή βεβαιώνεται ότι για την πληρωμή λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:1. Το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της Δράσης2. Τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος κεντρικού μηχανογραφικού διοικητικού – διασταυρωτικού ελέγχου καθώς και του διασταυρωτικού ελέγχου των γεωχωρικών στοιχείων σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, όπως αποτυπώνονται στις σχετικές οθόνες του Πληροφοριακού Συστήματος3. Τη Λίστα ελέγχου Δείγματος με τα αποτελέσματα του διοικητικού υπολογιστικού ελέγχου σύμφωνα με αναλυτική κατάσταση δείγματος πληρωμών.

v) Λίστες ελέγχων οι οποίες εκτυπώνονται από το Πληροφοριακό Σύστημα κάθε Δράσης και είναι οι παρακάτω:

Έκθεση Επιτοπίων Ελέγχων του έτους σε σύνολο χώρας, υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Κατάσταση/ Έκθεση ελέγχου από τη βάση δεδομένων, σε σύνολο χώρας, με συγκεντρωτική αναφορά των αποτελεσμάτων του διενεργηθέντος κεντρικού μηχανογραφικού διασταυρωτικού ελέγχου των γεωχωρικών στοιχείων επί της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Βεβαίωση λειτουργίας και συντήρησης των Πληροφοριακών Συστημάτων υποστήριξης του Μέτρου υπογεγραμμένη από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Κατάσταση από τη βάση δεδομένων, σε επίπεδο Π.Δ., με συγκεντρωτική αναφορ των αποτελεσμάτων του διενεργηθέντος κεντρικού μηχανογραφικού διασταυρωτικού ελέγχου, η οποία παράγεται από το Πληροφοριακό Σύστημα κάθε Δράσης.

agro24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ