Έγκλημα στη Λάρισα: «Με πήρε και μου είπε να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα» - Η ομολογία του ξάδερφου του 21χρονου

Αναστατωμένη είναι η Λάρισα με την οικογενειακή τραγωδία που συνέβη χθες το πρωί, όταν ένας 21χρονος σκότωσε τη 52χρονη μητέρα του και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό της με τη βοήθεια του 22χρονου ξάδερφού του.
Ο νεαρός ομολόγησε το έγκλημά του, ενώ για την εμπλοκή του στη δολοφονία, ο ξάδερφός του, υποστήριξε ότι ο 21χρονος τον κάλεσε να πάει σπίτι του για να τον βοηθήσει να πετάξουν κάτι μπάζα.
«Με κάλεσε ο ξάδερφός μου να πάω στο σπίτι του για να τον βοηθήσω να πετάξει κάτι μπάζα. Όταν είδα το πάπλωμα που μου είπε ότι έχει τα μπάζα μου φάνηκε περίεργο. Τον ρώτησα και μου είπε δεν είχα που αλλού να τα βάλω. Ωστόσο είδα αίματα να τρέχουν και τον ρώτησα τι έχει κάνει. Σκότωσες τη μάνα σου; Αυτός απάντησε ναι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να την εξαφανίσουμε κάπου έξω», είπε ο 22χρονος στην ομολογία του.
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του
Ο τρόπος με τον οποίο σκότωσε ο 21χρονος τη 52χρονη μητέρα του φαίνεται ότι ήταν άγριος καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, η γυναίκας έφερε τουλάχιστον τρεις μαχαιριές στο άψυχο κορμί της, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα χτυπήματα.
Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, όλα ξεκίνησαν στις 5 το πρωί της Δευτέρας όταν άκουσαν μητέρα και γιο να καβγαδίζουν. Λίγη ώρα μετά άκουσαν τη 52χρονη να καλεί σε βοήθεια καθώς ο 21χρονος φέρεται να τη σκότωσε μετά τον καβγά με τις αρχές να αναζητούν την αιτία που οδήγησε στον - φονικό όπως εξελίχθηκε - καβγά.
Ο ίδιος ο 21χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του τον μισούσε, και γι' αυτό τη σκότωσε.
Η 52χρονη Λουίζα Ρίνη, η οποία ήταν χωρισμένη, είχε μετακομίσει πριν από περίπου τρεις μήνες στο σπίτι της οδού Λεωνίδου όπου έγινε το έγκλημα το πρωί της Δευτέρας.
Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας όταν ο 21χρονος αποφάσισε να μεταφέρει το πτώμα μαζί με τον 22χρονο ξάδερφό του, τον οποίο κάλεσε στο σπίτι.
Μαζί προσπάθησαν να μεταφέρουν το πτώμα της 52χρονης, το οποίο είχαν τυλίξει με ένα σεντόνι και ένα πάπλωμα.
Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ένα μαχαίρι που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών και εξετάζουν αν αυτό είναι που χρησιμοποίησε ο γιος της 52χρονης για να τη σκοτώσει.
Παράλληλα γείτονες που άκουσαν τι έγινε κατέθεσαν προσπαθώντας να φωτίσουν τα αίτια της δολοφονίας. Μάρτυρας που άκουσε όσα συνέβησαν είπε ότι γύρω στις 5 το πρωί της Δευτέρας (12/5) ακούστηκε μια φορά μια φωνή που έλεγε «βοήθεια» και μετά δεν ξανακούστηκε.
«Άκουσα φασαρία και βγήκα έξω και είδα την αστυνομία. (…) Έμαθα μετά πως έγινε φόνος. Την οικογένεια δεν την ξέρω. Επειδή έχω σκύλο τους έβλεπα να περνάνε με τα σκυλάκια. Ήταν μια ήσυχη, ήρεμη γυναίκα που δεν είχε δώσει δικαίωμα. Στεναχωρήθηκα, να φεύγει μια μάνα από τα χέρια του γιου της… Ανατρίχιασα», είπε κάτοικος της περιοχής.
«Κάποιος πήρε τηλέφωνο, ήρθε η ΔΙΑΣ και τους μάζεψαν. Τους βρήκαν κατευθείαν», ανέφερε άλλος κάτοικος.
ΣΧΟΛΙΑ