close search results icon

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Της χρώσταγε 200.000 ευρώ και τον... αυτοκτόνησε

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Της χρώσταγε 200.000 ευρώ και τον... αυτοκτόνησε

«Είχε “φάει” 200.000 ευρώ από εμένα και μέλη της οικογένειάς μου. Πήγα στο σπίτι του να ζητήσω εξηγήσεις, και να επιστρέψει τα χρήματα. Μία μου έλεγε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα, μία ότι υπήρχαν αλλά δεν μου έλεγε πού βρίσκονται.

Εξαγριώθηκα και τον χτύπησα στο κεφάλι με έναν χριστουγεννιάτικο γυάλινο αντικείμενο με νερό. Επειτα προσπάθησα να τον πνίξω με ένα κορδόνι αλλά αντιστάθηκε. Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και όταν επέστρεψα τον βρήκα πάνω σε μια καρέκλα. Είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με μια θηλιά από ζώνη σε μονόζυγο της πόρτας του υπνοδωματίου. Αυτά τα είχε βάλει εκεί πριν πάω εγώ στο σπίτι του. Εμφανιζόταν απελπισμένος που δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα και μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. «Με τόσα λεφτά που μου έφαγες, πέρνα το κεφάλι σου και αυτοκτόνησε» του είπα. Οταν πέρασε τη θηλιά στο κεφάλι του, κλότσησα την καρέκλα και εκείνος κρεμάστηκε» είπε στην απολογία της η 47χρονη Ε.Σ., στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά που την συνέλαβαν.

Ο 50χρονος Ν.Κ., όπως προέκυψε από την προανάκριση, διατηρούσε εταιρία επενδύσεων «Leasing» στην Καλλιθέα. Ήταν λογιστής και ασφαλιστής της 47χρονης, η οποία εργαζόταν στην επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης λουλουδιών του αδερφού της. Ως σύμβουλος επενδύσεων, ο 50χρονος, είχε καταφέρει να αποσπάσει από την 47χρονη και συγγενικά κοντινά της πρόσωπα, μεγάλα χρηματικά ποσά, που έφθαναν τα 200.000 ευρώ. Η εταιρία που διατηρούσε, είχε κηρύξει πτώχευση πρόσφατα, χωρίς να αποδώσει τα χρήματα στην 47χρονη, που τον αναζητούσε προκειμένου να τον πιέσει να το κάνει.

Το περασμένο Σάββατο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, άλλα άτομα που είχαν επενδύσει χρήματα στον 50χρονο, είχαν πάει στην έδρα της επενδυτικής εταιρίας που διατηρούσε στην Καλλιθέα και επιτέθηκαν εναντίον του, με το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Η επίθεση εναντίον του προήλθε από τις αναφορές του 50χρονου, πως η σύζυγος του, αλβανικής καταγωγής, έχοντας πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, το τελευταίο 10ήμερο έκανε ανάληψη όλα τα χρήματα που προέρχονταν από επενδύσεις πελατών του. Ο 50χρονος φαίνεται να είχε επικοινωνήσει με κάποιους δηλώνοντας την οικονομική καταστροφή που είχε υποστεί, και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός και η δολοφονική επίσκεψη της 47χρονης, που είχε χάσει τα χρήματά της.

Η 47χρονη λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, έφθασε στην περιοχή του Μοσχάτου αναζητώντας το σπίτι του 50χρονου, χωρίς να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση. Πλησίασε τον υπάλληλο ενός συνεργείου αυτοκινήτων και τον ρώτησε αν γνωρίζει τον κύριο Νίκο Κ………. .

Ο υπάλληλος φαίνεται να της είπε τη διεύθυνσή του στην οδό Ανδρου που ήταν ένα τετράγωνο πιο κάτω, με την 47χρονη να του λέει: «Πάρε τηλέφωνο την αστυνομία θα τον σκοτώσω». Στις 18:30, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου-Ταύρου, έφθασαν στο διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Ανδρου, καθώς είχαν λάβει κλήση για έντονες φωνές και θορύβους με υπόνοιες ενδοοικογενειακού επεισοδίου. Την πόρτα την άνοιξε η 47χρονη, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν κρεμασμένο στον μονόζυγο τον 50χρονο και την ίδια σε σύγχυση.

Αργότερα περιέγραψε τι είχε συμβεί, με τις αναφορές της να ταιριάζουν με τα αρχικά στοιχεία και ιατροδικαστικά ευρήματα, ενώ ομολόγησε τη συμμετοχή της στο θάνατο του 50χρονου, ο οποίος ήταν χωρισμένος και πατέρας δύο κοριτσιών. Η ίδια υποστηρίζει ότι κλότσησε την καρέκλα και τον… βοήθησε να αυτοκτονήσει, ενώ όταν είδε το αποτέλεσμα πάγωσε, δεν ήξερε τι να κάνει έως ότου ήρθαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το θύμα να είχε ανέβει στην καρέκλα προκειμένου να πείσει την εξοργισμένη γυναίκα, ότι βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση, προκειμένου να τον λυπηθεί και να την ηρεμήσει. Η κατάληξη όμως ήταν τραγική.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συγκρίνουν τις αναφορές της κατηγορουμένης με τα στοιχεία της αυτοψίας, και περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή. Το μονόζυγο από το οποίο απαγχονίστηκε ο 50χρονος απέχει μικρή απόσταση από το πάτωμα με το θύμα να πατάει σε αυτό. Η εξήγηση που δίνουν ιατροδικαστής και αστυνομικοί είναι πως η άξαφνη κίνηση της 47χρονης να κλοτσήσει την καρέκλα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον 50χρονο, προκειμένου να πατήσει στο πάτωμα πριν το βάρος του σφίξει άξαφνα το βρόγχο στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις και τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα, και πραγματοποίησαν ενδελεχή εξερεύνησή του για τον τυχόν εντοπισμό «άγνωστων» αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ