close search results icon

Εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων στον Δήμο Αλμωπίας

Εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων  στον Δήμο Αλμωπίας

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας Δημήτρης Βεσκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σέλκος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Γιάννης Κετικιδης και ο Νίκος Πάρουτογλου. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα σειρά χρηματοδοτήσεων, τις οποίες εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση. 

received-1203733780450673.jpeg

Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και εγκρίσεις χρηματοδότησης

Στη συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Σέλκος παρουσίασε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την έγκριση χρηματοδοτήσεων  από πλευράς του Δήμου Αλμωπίας. Η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση τους τελευταίους μήνες κατόρθωσε να εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια από διάφορα Υπουργεία, οπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Όπως επισήμανε ο Ιωάννης Σέλκος αναμένεται να ενισχυθούν κωδικοί που αφορούν την προμήθεια κάδων απορριμάτων του Δήμου Αλμωπίας, ενώ η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

received-1313428699463209.jpeg


Το θέμα των αδέσποτων

  Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση ήταν αυτό των αδέσποτων. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας μίλησε για τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος για τα αδέσποτα ενώ αναφέρθηκε και στην συνεργασία του Δήμου με φορείς της Γερμανίας. Ο Χρήστος Μπάτσης έκανε λόγο για 180 αδέσποτα που υπάρχουν στην Αλμωπία ενώ την τελευταία τριετία 1800 αδέσποτα έφυγαν για  την Γερμανία, παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια και στον φιλοζωικό σύλλογο της Αριδαίας. 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βέσκος επισήμανε την ανάγκη ατομικής ευθύνης στο θέμα των αδέσποτων.


Έγκριση Χρηματοδότησης για τον δρόμο προς το Καϊμακτσαλάν

Το ποσό των 400. 000 ευρώ εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας. Ο Χρήστος Μπάτσης μαζί με τους συνεργάτες του κατάφερε να εξασφαλίσει από το Υπουργείο Υποδομών το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση του δρόμου που ενώνει την Αλμωπία με το Καϊμακτσαλάν.

  Ο Δήμαρχος παρουσίασε εν συντομία τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής αφού μετά από αίτημα του Δήμου Αλμωπίας και προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση εγκρίθηκε το ποσό του 1 εκ για τους δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλμωπίας εξέφρασε την απορία για το πως γίνεται να περνάνε φορτηγά από τον δρόμο το καλοκαίρι και ο δρόμος να κλείνει το χειμώνα ως επικίνδυνος.

received-339810951540494.jpeg

Χρηματοδότηση για χώρους αναψυχής

Μια ακόμη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το πράσινο ταμείο είναι το ποσό των 182.000 ευρώ για περιβαλλοντικη ανάπλαση πάρκου Αγίου Αντωνίου της Αριδαίας. Ο αρμόδιος αντιδημαρχος τεχνικής υπηρεσίας Γιάννης Κετικιδης έδωσε τα συγχαρητήρια του στη τεχνική υπηρεσία και ειδικά στην κα Μενια Μιτκα για την μελέτη που ετοίμασε για το πάρκο Αγίου Αντωνίου, το οποίο μετά την υλοποίηση της μελέτης θα αποτελεί σημείο έλξης για την πόλη της Αριδαίας.

Αξίζει να επισημανθεί πως τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ από η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί νωρίς το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ