close search results icon

Εγκαίνια αύριο για τον Αστερόκοσμο

Εγκαίνια αύριο για τον Αστερόκοσμο

Μια ημέρα πριν από τα εγκαίνια, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζει σε συνέντευξη τύπου πως φέτος στη διοργάνωση οι επισκέπτες θα έχουν ευρεία γκάμα επιλογών, από διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια, κατασκευές, παρουσιάσεις, θέατρο κλπ.

Όπως επισημαίνει: «Έχουμε στις 10 Δεκεμβρίου τα μεγάλα εγκαίνια. Γυρίζουμε σε μια κανονικότητα που δεν την είχαμε. Είχαμε Αστερόκοσμο με περιοριστικά μέτρα. Ελπίζουμε φέτος πως όλα θα είναι πιο γιορτινά. Θα έχουμε υπαίθριους και συστεγασμένους χώρους, με παιχνίδια και πολλές δραστηριότητες. Θα είναι μια εξαιρετική βόλτα για τους επισκέπτες μας. Κρατήσαμε και τις τιμές για να μπορεί να ευχαριστηθεί ο κόσμος με αυτόν τον πληθωρισμό. Είναι μια ωραία πρόταση για βόλτα. Επίσης για πρώτη χρονιά θα έχουμε το Christmas Theater με δύο παραστάσεις, η μία του Ευγένιου Τριβιζά και η άλλη της Κάρμεν Ρουγγέρη στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ηλικιακές ομάδες».

Ο Αστερόκοσμος φέτος θα περιλαμβάνει δράσεις και στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ αλλά και εντός των περιπτέρων 13, 14 και 15. Το περίπτερο 15 θα έχει θεματική με το εντυπωσιακό σπίτι του Αγίου Βασίλη όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες, να πάρουν γλυκά και δώρα, ενώ στο περίπτερο 13 θα υπάρχει αγορά, τεχνικά παιχνίδια και πολλά παιδικά παιχνίδια. Επίσης θα υπάρχουν συγκρουόμενα. Οι εκδηλώσεις θα είναι ποικίλες και θα γίνονται κυρίως εντός του περιπτέρου 14. Επίσης φέτος οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν το σπίτι των εκπλήξεων, με γρίφους και διαφορετικές εκδηλώσεις κάθε μέρα, αλλά και το σπίτι των κατασκευών, όπου θα μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια. Στο περίπτερο 14 επίσης θα υπάρχει ποδοσφαιράκι, με αφορμή το φετινό Μουντιάλ. Εκτός αυτών θα γίνονται παραστάσεις του Καραγκιόζη και θεατρικές παραστάσεις, στη ΔΕΘ θα βρίσκονται μάγοι και ταχυδακτυλουργοί, που θα πραγματοποιούν εναέρια ακροβατικά, διαδραστικές παρουσιάσεις, κουκλοθέατρο και βιβλία.

Ο Σάκης Πετρόπουλος από την Magic Park αναφέρει πως «επιστρέφουμε στον μεγάλο Αστερόκοσμο, που περιλαμβάνει εκτός από τους εξωτερικούς χώρους και τα περίπτερα 13, 14 και 15. Τα μοναδικά παγοδρόμια στην πόλη βρίσκονται μόνο στον Αστερόκοσμο και είναι δύο. Το ένα απευθύνεται σε παιδιά και το μεγαλύτερο σε ενήλικες. Φέτος θέλουμε να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο Αστερόκοσμο που έγινε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε φέρει πέντε νέα ιταλικά παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο».

Και προσθέτει πως το κοινό ανυπομονεί για τη φετινή διοργάνωση καθώς διανύουμε έναν ιδιαίτερο χειμώνα. «Ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα καινούριο ξεκίνημα, να έρθει να περάσει όμορφα, να ξεσκάσει και να δημιουργήσει μια πανέμορφη ανάμνηση αυτές τις γιορτές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργεί τα απογεύματα μέχρι το κλείσιμο των σχολείων, οπότε και η λειτουργία του θα γίνει καθημερινά από τις 11.00 ως τις 23.00. το εισιτήριο είναι 8€ με δωρεάν πάρκινγκ.

thesstoday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ