close search results icon

Έκαναν τους πελάτες σε ακριβά μαγαζιά στη Μύκονο και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν

Έκαναν τους πελάτες σε ακριβά μαγαζιά στη Μύκονο και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Μυκόνου καθώς προσέγγιζαν καταστήματα πολυτελών ειδών στη Χώρα και έκλεβαν κοσμήματα πορτοφόλια και τσάντες μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για μια 47χρονη και μια νεότερη γυναίκα οι οποίες με τη βοήθεια 24χρονου συνεργού της έμπαιναν στα καταστήματα με την πρόφαση να ψωνίσουν και άρπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η μεθοδολογία που ακολουθούσαν ήταν απλή.

Ο 24χρονος αφού πρώτα έκανε κατόπτευση του χώρου, έδινε το «οκ» ώστε να προχωρήσουν στη κλοπή. Στη συνέχεια η 47χρονη μαζί με την νεαρή, προφασίζονταν τους πελάτες, και ζητούσαν από τον υπάλληλο του καταστήματος να τους δείξει τα κοσμήματα που διαθέτει.

Όσο ο υπάλληλος ήταν απασχολημένος η 47χρονη έβρισκε την ευκαιρία και έκλεβε είτε κοσμήματα είτε επώνυμες τσάντες μεγάλης αξίας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι δυο δράστιδες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν την σύλληψη της μιας εξ αυτών.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία προσεγγίζουν κατάστημα εντός του Αεροδρομίου ανεπιτυχώς ωστόσο να το κλέψουν.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τσάντες πορτοφόλια και κοσμήματα μεγάλης αξίας που ερευνάται ποια από αυτά συσχετίζονται με τις κλοπές.

Ο 24χρονος και η νεαρή γυναίκα της συμμορίας αναζητούνται από τις Αρχές.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ