close search results icon

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας


Μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα με θέμα την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτών.

Η δράση διοργανώθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αριδαίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας.

20251030-124150.jpg


Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Οκτωβρίου – Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν η Τσίμα Ανδρομάχη, Γενική Χειρουργός – Μαστολόγος, και η Τσουγένη Αικατερίνη, Επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Έδεσσας, οι οποίες ανέπτυξαν ζητήματα σχετικά με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρόληψης και της ενημέρωσης των γυναικών κάθε ηλικίας.

20251030-124243.jpg


20251030-124156.jpg


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι παρεμβάσεις και οι ερωτήσεις των μαθητών, που παρακολούθησαν με προσοχή τις παρουσιάσεις και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Χατζηδημητριάδης, ο οποίος χαιρέτισε τη δράση εκ μέρους του Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος του Βορεινού Αλμωπίας κ. Στέφανος Στεφανίδης, που συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

20251030-124237.jpg


Η ημερίδα έκλεισε με το μήνυμα πως η ενημέρωση και η πρόληψη σώζουν ζωές, τονίζοντας τη σημασία της διαρκούς ευαισθητοποίησης για την υγεία των γυναικών.

20251030-124211.jpg
20251030-124208.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ