close search results icon

Εκδήλωση Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών Μινωίτες: 1922-2022: Μικρασιατικός Ελληνισμός και Κρήτη-100 χρόνια μετά...

Εκδήλωση Συλλόγου  Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών Μινωίτες: 1922-2022: Μικρασιατικός Ελληνισμός και Κρήτη-100 χρόνια μετά...

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών, ΜΙΝΩΪΤΕΣ -υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑΠ- διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, με τίτλο:

1922-2022: ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ, 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση στην οποία ο αφηγηματικός λόγος, η εικόνα, το τραγούδι και ο χορός συναντώνται σε ένα σκηνοθετημένο συνδυαστικό δρώμενο ιστορίας και τέχνης και αφορά:

α) στο Μικρασιατικό Μουσικό Πολιτισμό 18ου - 19ου αι.

β) στα τραγικά γεγονότα του '22

γ) στους δεσμούς του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τους Κρήτες

αλλά και στις επιδράσεις της μικρασιάτικης τραγουδιστικής-χορευτικής παράδοσης στην αντίστοιχη κρητική, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας.

Ο θεατής θα ταξιδέψει σε εποχές αλλοτινές καθώς η αφήγηση θα εναλλάσσεται με την προβολή σπάνιων εικόνων, με το άκουσμα ζωντανής μουσικής και τραγουδιών της εποχής , και την παρουσίαση χορών από τη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία, τον Πόντο και την Κρήτη που θα αποδίδονται από δεκάδες χορευτές επί σκηνής.

Συμμετέχουν:

Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών- ΑΔΩΓ

Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαμιανού Γιαννιτσών « Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ »

Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας « Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»

Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών

Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών «ΜΙΝΩΊΤΕΣ»

Διάρκεια δρώμενου: 1 ώρα και 55 λεπτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Κρητών Γιαννιτσών ΜΙΝΩΪΤΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ –ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΑΦΗΓΗΣΗ: Ιωάννης Θεμ. Τσουχλαράκης, πολιτισμολόγος – συγγραφέας (τιμηθείς από την Ακαδημία Αθηνών)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΑ: 19:30

minvites-banner-giannitsa.jpg


ΕΙΣΟΔΟΣ: 3Ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ