close search results icon

Εκνευρισμός στα Σκόπια επειδή ο Μακρόν τους αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες»

Για «ακούσιο λάθος» έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας

Εκνευρισμός στα Σκόπια επειδή ο Μακρόν τους αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες»

Τον εκνευρισμό τους έδειξαν τα Σκόπια, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στην πλευρά των Σκοπίων ως «Βορειομακεδόνες», με αφορμή το βουλγαρικό βέτο για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με τους Βορειομακεδόνες θα κοιτάξουμε τις επόμενες ώρες να βρούμε τρόπους ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να περάσει σε επίπεδο πρεσβευτών την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Αμέσως στα Σκόπια υπήρξαν αντιδράσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, να σπεύδει να αναφέρει ότι επρόκειτο για ακούσιο λάθος.

«Επικοινωνήσαμε με την πρεσβεία της Γαλλίας για το πόσο θα πρέπει να είναι σεβαστοί οι τύποι, αλλά από χθες έχει υπάρξει και επικοινωνία με τη γαλλική αποστολή. Ο πρωθυπουργός μας επικοινώνησε με τον Μακρόν στις Βρυξέλλες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ακούσιο λάθος. Ο Μακρόν δεν έχει διλήμματα για το όνομα και την ταυτότητα και για τα ζητήματα που έχουν καθοριστεί εδώ και στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ