Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρ κατά πάντων από Λαφαζάνη – Το νομισματοκοπείο, η Ρωσία και… «Άγιο είχαμε»
Ο Παναγιώτης Λαζαφάνης ερωτηθείς για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη επί ημερών του, διετέλεσε υπουργός το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήριξε πως βασίστηκε στην τεχνική λύση του ‘14.
Αφορμή για ιστορίες του παρελθόντος, τις «επισκέψεις» στο Νομισματοκοπείο και τις σχέσεις με την Ρωσία, αλλά και για βολές κατά πάντων αδιακρίτως, έδωσε η κατάθεση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στους υπουργούς της ΝΔ αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των αγροτικών επιδοτήσεων, μιλώντας και για «καραμπινάτες ποινικές ευθύνες», ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, με φόντο το μνημόνιο, καθώς όπως υποστήριξε ανάμεσα σε πολλά άλλα, «τα έκανε μούσκεμα».
Ο Παναγιώτης Λαζαφάνης ερωτηθείς για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη επί ημερών του, διετέλεσε υπουργός το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήριξε πως βασίστηκε στην τεχνική λύση του ‘14, πως δεν αφορούσε βοσκότοπους χωρίς ζώα και πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ ήταν εκείνες που «ασέλγησαν» πάνω στην απόφαση αυτή εις βάρος των αγροτών.
Λαζαρίδης: «Θέλατε να μπείτε στο Νομισματοκοπείο, ψάχνατε λεφτά στη Ρωσία, Άγιο είχαμε!»
«Παίξατε τη χώρα στα ζάρια, αντί για παραγωγική ανασυγκρότηση γυρνούσατε στη Ρωσία να βρείτε χρήματα, πάει πολύ για μας μιλάτε για βάναυση ασέλγεια πάνω στους αγρότες. Σώθηκε η χώρα, άγιο είχαμε», απάντησε τότε ο Μακάριος Λαζαρίδης, καταγγέλλοντας πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν εκείνος που υπέγραψε την ΚΥΑ το ‘15 για την κατανομή των βοσκοτόπων.
«Περάσατε από το υπερυπουργείο και δεν πήρατε χαμπάρι. Δεν ξέρατε τι υπογράφατε. Αφήστε τα αυτά, κάποτε θέλατε να μπείτε στο Νομισματοκοπείο!», φώναξε ο εισηγητής της ΝΔ.
«Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Ποιο Νομισματοκοπείο; Ποιο βίντεο; Εγώ διακωμωδούσα», απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταλογίζοντας «φθηνή δημαγωγία» στον Μακάριο Λαζαρίδη και λέγοντας πως στη Ρωσία είχε βρεθεί για τον αγωγό φυσικού αερίου.
Σε κάθε περίπτωση, αναφορικώς με τη δεύτερη υπουργική απόφαση για τα βοσκοτόπια χωρίς ζώα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως υπεγράφη από τον Ευάγγελο Αποστόλου και πως ο ίδιος δεν θα την ενέκρινε.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν ραντεβού το πρωί της Τετάρτης στα «χαρακώματα» της Ολομέλειας η οποία και θα συζητήσει επί της πρότασης του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό ζήτημα.
Πηγή: cnn.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μαζικές εκριζώσεις ροδακινιών, με τις ακτινιδιές να παίρνουν τη θέση τους
20 Ιανουαρίου 2026 -
Ξάνθη: Δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
20 Ιανουαρίου 2026 -
Η ALTERRA Α.Ε. αναζητά Οδηγό φορτηγού Ε’ η Γ’ κατηγορίας
20 Ιανουαρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ