close search results icon

Εξορθολογισμός του συστήματος υγείας ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής

Μετά την «επέλαση» του κορωνοϊού το υγειονομικό προσωπικό εξουθενώθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο.

Στο 11ο Regional Growth Conference που λαμβάνει και φέτος χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προσεγγίζονται νευραλγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της περιφέρειας όλης της χώρας. Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο Συνέδριο συζητήθηκε και η περίπτωση της Ελλάδας σχετικά με τη μεταρρύθμιση στα συστήματα υγείας που λαμβάνει υπόψη της τις τοπικές ευαισθησίες της εκάστοτε περιοχής. Συγκεκριμένα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο πώς οι μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τοπικές ανισότητες και να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που παρέχονται στους πολίτες μετά το πέρας της πανδημίας. Σχετικά με το θέμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι μοναδικός στόχος του υπουργείου είναι οι καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες και φυσικά οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ασφάλειας για όλους τους υγειονομικούς. Η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Η Αχαΐα και η Πάτρα συγκεκριμένα, έχουν εξαιρετικά νοσοκομεία. Είναι όμως γεγονός, ότι μετά την «επέλαση» του κορωνοϊού το υγειονομικό προσωπικό εξουθενώθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Η υπουργός κατέληξε, λέγοντας ότι στόχος μας από ‘δω και πέρα είναι να δώσουμε μεγαλύτερους μισθούς στους γιατρούς αλλά και γενικότερα σε όλους τους υγειονομικούς αναβαθμίζοντας έτσι τις εκάστοτε δομές, ώστε να ενισχυθεί γενικά ολόκληρο το σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ