close search results icon

Εκτακτα μέτρα στην Πολωνία για τυχόν πυρηνικό ατύχημα

Τι δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. 

Εκτακτα μέτρα στην Πολωνία για τυχόν πυρηνικό ατύχημα

Χάπια ιωδίου έχει διανείμει η Πολωνία, σύμφωνα με το Reuters, στις περιφερειακές πυροσβεστικές υπηρεσίες για να δοθούν στους ανθρώπους σε περίπτωση ραδιενεργού έκθεσης. Αυτά τα μέτρα παίρνονται λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για τις μάχες γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια.

Οι βομβαρδισμοί στη Ζαπορίζια – του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης – έχουν προκαλέσει ζημιές σε κτίρια κοντά στους έξι αντιδραστήρες του και έχουν κόψει καλώδια τροφοδοσίας, με κίνδυνο να προκληθεί πυρηνική καταστροφή που θα επηρέαζε τις γειτονικές χώρες. Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο η Ρωσία έχει καταλάβει.

Τι δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών

«Μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για μάχες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αποφασίσαμε εκ των προτέρων να λάβουμε προστατευτικά μέτρα για τη διανομή ιωδίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Μπλαζέι Πομπόζι στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι πρόκειται για συνήθεις, προληπτικές ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία μας σε περίπτωση μιας κατάστασης, η οποία ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

Το ιώδιο θεωρείται ένας τρόπος προστασίας του οργανισμού από καταστάσεις όπως ο καρκίνος του θυρεοειδούς σε περίπτωση ραδιενεργού έκθεσης.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ