close search results icon

Εκτάκτως στις 15 Αυγούστου «κλείνει» η Αγροτική Μεταποίηση

Στις 15 Αυγούστου κλείνει εκτάκτως το πρόγραμμα Αγροτικής Μεταποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΥπΑΑΤ που αναφέρει ότι ενοποιεί τα κονδύλια συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων.

Εκτάκτως στις 15 Αυγούστου «κλείνει» η Αγροτική Μεταποίηση

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα σχετικά κονδύλια για τις επιχειρήσεις είχαν εξαντληθεί από την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις, ενώ η προκήρυξη έμενε ανοιχτή μέχρι την εξάντληση και των χρημάτων για τους συλλογικούς φορείς. Με την ενοποίηση των δύο μπάτζετ, το ΥΠΑΑΤ επιχειρεί να ενταχθούν περισσότερα νομικά πρόσωπα του εμπορικού δικαιού, καθώς καλύπτουν το 140%, του διαθέσιμου προϋπολογισμού οι αιτήσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, ως φορέας υλοποίησης της δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους, ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υποπαράγραφο 3.5 (υποπεριπτώσεις α) και β)) και ύστερα από την τελευταία (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης, του Υποέργου Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων, θα προχωρήσει σε ενοποίηση των ποσών που αφορούν στις κατηγορίες των δικαιούχων και συνεπώς, στις 15/08/2022 ώρα 12 μ.μ. η ηλεκτρονική εφαρμογή θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις από Συλλογικούς Φορείς της παραγράφου 5, της υποπαραγράφου 1, της περίπτωσης α) και από υπό σύσταση, αντίστοιχους Συλλογικούς Φορείς, της παραγράφου 5, της υποπαραγράφου 1, της περίπτωσης δ) της πρόσκλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ