close search results icon

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες για το τι να ψηφίσουν στις εκλογές

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν – Δίνει οδηγίες στους Έλληνες για το τι να ψηφίσουν στις εκλογές

Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση κατέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του σε στρατιωτική ακαδημία και αφού είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις πως η Τουρκία δεν έχει “μέλημα να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα“, αλλά και η επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ουσιαστικά έδωσε ντιρεκτίβα στον ελληνικό λαό για το πώς να κινηθεί στην κάλπη.

Συγκεκριμένα εκτός από τα όσα εμπρηστικά δήλωσε έκανε μία απίστευτη αναφορά καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στους Έλληνες τι να ψηφίσουν και συγκεκριμένα να “καταψηφίσουν” τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό“, είπε χαρακτηριστικά.


Επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στα όσα είπε και την Πέμπτη όταν έκανε το “άσπρο-μαύρο” και υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και μάλιστα 147 φορές.

“Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία κ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες“, είπε ακόμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ