close search results icon

Εκτός θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Ολόκληρη η επιστολή – απάντηση της κ. Κάλμπαρη.

Εκτός Θεάτρου Τέχνης θέτει τον Γιάννη Λιγνάδη, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ιστορικού θεάτρου. Η Μαριάνα Κάλμπαρη κοινοποίησε την απόφαση της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία είχε δημοσιεύσει επιστολή του Γιάννη Λιγνάδη, μέσω της οποίας απαντούσε στο ρεπορτάζ του tvxs, το οποίο αποκάλυπτε την άρνηση των σπουδαστών να παρακολουθήσουν το μάθημα του με κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά αλλά και τις παραιτήσεις των Μάνια Παπαδημητρίου και Κώστα Καπελώνη με αφορμή την υπόθεση, αυτή.

Το ρεπορτάζ του tvxs προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων και τη σχετική τοποθέτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στην επιστολή του ο Γιάννης Λιγνάδης μιλάει απαξιωτικά για τους σπουδαστές που κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο tvxs κάνοντας λόγο περί «...δύο ανωνύμων φοιτητών (σεσημασμένων ως Φ1 και Φ2!)» ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «...οι εν λόγω παραιτήσεις ήταν μεθοδευμένες με σκοπό την διάλυση του συμβουλίου και την «αποκαθήλωση» της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη....Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής».

Με επιστολή της στην «Κ», η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” Μαριάννα Κάλμπαρη παίρνει θέση γράφοντας ότι δεν συμμερίζεται τις θέσεις του Γιάννη Λιγνάδη σχετικά με τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη δραματική σχολή του θεάτρου και σημειώνει ότι μετά την επιστολή του «δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης».

«Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης», τονίζει η κ. Κάλμπαρη.

Ολόκληρη η επιστολή – απάντηση της κ. Κάλμπαρη:

«Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα.

Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα «Καθημερινή»:

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ
Μαριάννα Κάλμπαρη»

πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ