close search results icon

Ελεύθερος ο αστυνομικός που δήλωσε οτι σκόνταψε και σκότωσε τον 20χρονο

Όλο το χρονικό. 

Μετά την παρουσία του στον εισαγγελέα ο 45χρονος αστυνομικός που σκότωσε με σφαίρα τον 20χρονο Σύρο χθες στο Μοσχοχώρι Λάρισας, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο σήμερα το μεσημέρι.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Δημοσθένης Γούλα, έκανε γνωστό ότι ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας «πρώτον ο εντολέας μου είναι συντετριμμένος και εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη. Δεύτερον, όπως ενημερωθήκαμε από τον κύριο εισαγγελέα, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Ήδη ο εντολέας μου είναι ελεύθερος. Δεν έχω δικαίωμα να σας πω περισσότερα επί της υποθέσεως και της ποινικής δικογραφίας, διότι η υπόθεση εξελίσσεται αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του αστυνομικού».

Για το περιστατικό δηλώσεις έκανε και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, κ. Θανάσης Νταβούρας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου.. Η σημερινή απόφαση γίνεται δεκτή με σεβασμό εκ μέρους μας… Συνεχίζουμε κανονικά μέχρι να τελειώσει αυτή η δικαστική πορεία του θέματος το οποίο μας συγκλόνισε όλους.

Σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε το όπλο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 45χρονος αστυνομικός υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σκόνταψε σε κάποιον συρμάτινο φράχτη και το όπλο του εκπυρσοκροτησε σκοτώνοντας τον νεαρό Σύρο.

Νωρίτερα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Γιώργος Καλλιακμάνης,πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής, είχε αναφέρει ότι ο 45χρονος υποστήριζε ότι την ώρα που καταδίωκε τον νεαρό με το πιστόλι στο χέρι σκόνταψε και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Πληροφορίες από το ρεπορτάζ τοπικών μέσω, αλλά και της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν, επίσης, ότι η σφαίρα χτύπησε τον 20χρονο στα πλευρά από απόσταση που μπορεί να έφτανε έως και τα είκοσι μέτρα.

Η Ελληνική Αστυνομία, πάντως, φρόντισε ήδη από πολύ νωρίς χθες, Σάββατο, να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το ποινικό παρελθόν του θύματος.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα κινείτο επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου, με τον οδηγό να μη σταματά στα σήματα των αστυνομικών. Ο 20χρονος οδηγός βγήκε από την εθνική και επιχείρησε να ξεφύγει, ωστόσο το όχημά του έπεσε πάνω σε τοίχο, έξω από το Μοσχοχώρι. Αφού εγκατέλειψε το όχημα, ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον 20χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ