close search results icon

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-73: «Αντίο» με νέα ήττα

Θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν θα καταταγεί στην 15η ή 16η θέση.

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 69-73: «Αντίο» με νέα ήττα

Σε ένα αγώνα ο οποίος δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι ΗΠΑ και η Λιθουανία είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα προημιτελικά του MundoBasket, η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με 69-73. Κάπως έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με νέα ήττα και συνολικό ρεκόρ 2-3.

Επιπλέον θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν θα καταταγεί στην 15η ή 16η θέση.

Κορυφαίοι για το Μαυροβούνιο οι Βούτσεβιτς με 19 πόντους και Ντούμπλιεβιτς με 4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Για την Εθνική μας ο Παπαπέτρου είχε 16 με τους Παπανικολάου και Μποχωρίδη να ακολουθούν με 13.

Αρκετά άστοχη η Εθνική στο ξεκίνημα η Εθνική, η οποία βρέθηκε να χάνει με 8 πόντους (5-13). Δεν βρήκε τον ρυθμό που έψαχνε στην επίθεση και περιορίστηκε μόλις στους 14 πόντους στην πρώτη περίοδο. (14-19). Στη δεύτερη περίοδο το Μαυροβούνιο κατάφερε να κάνει ένα σερί 9-1 και να φτάσει τη διαφορά στο +8 (22-30). Η μεγάλη ζημιά γινόταν από τον Ντούμπλιεβιτς ο οποίος με την ικανότητά του στην πάσα έβρισκε τους συμπαίκτες του και σκόραραν με σχετική ευκολία.

Παρά το κακό ποσοστό από την γραμμή του τριπόντου (μόλις 3/13, 23%) η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να κρατήσει χαμηλά την ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς στο ημίχρονο (36 πόντοι).

Το δεύτερο μέρος κύλησε λίγο-πολύ όπως και το πρώτο. Η Εθνική δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ όντας διψήφια πλέον η διαφορά (34-46). Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν να ροκανίσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα των Μαυροβούνιων και σε μία περίοδο που οι τεχνικές ποινές έπεφταν βροχή, εν τέλει θα πήγαινε να πάρει τη νίκη στην τελευταία περίοδο με σκορ 42-50.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο και η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της (44-58). Με ένα σερί 7-0 η Εθνική προσπάθησε να γυρίσει τούμπα το ματς αλλά το κακό ποσοστό στα τρίποντα την «στοίχειωνε» και δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, όπως με τη Νέα Ζηλανδία, και γνώρισε την ήττα με 69-73.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ