Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε στάση λεωφορείου | PellaNews

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο για μη χρήση μάσκας σε στάση λεωφορείου

Enikos

Πρόστιμο 150 ευρώ, επιβλήθηκε σε έναν 50χρονο στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε προστατευτική μάσκα για τον κορoνοϊό, όχι ενώ επέβαινε σε λεωφορείο, αλλά ενώ περίμενε στη στάση.

Σάββατο 14.25 το μεσημέρι στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Το περιπολικό της αστυνομίας περνάει από το σημείο, οι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε αυτό βλέπουν τον 50χρονο Μάνθο Κίσσα να περιμένει στη στάση χωρίς να φοράει προστατευτική – μη χειρουργική μάσκα και του βεβαιώνουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορoνοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Κίσσας μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ίδιος βρισκόταν στη στάση της γραμμής Νο23, περιμένοντας το λεωφορείο να περάσει και περίπου 10 μέτρα πιο μακριά ένα ακόμη άτομο που φορούσε μάσκα. «Δεν υπήρχε κανείς άλλος όταν πέρασε το περιπολικό. Με είδαν και με ρώτησαν γιατί δεν φοράω μάσκα. Τους λέω ότι είναι εξωτερικός χώρος και μου λένε πως όχι, θεωρείται εσωτερικός. Τι να σας πω… Είμαι στον δρόμο και θεωρείται εσωτερικός χώρος; Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν γνώριζα πως στη στάση, οφείλω να φοράω μάσκα» επισημαίνει.

Ο ίδιος αναφέρει πως προχώρησε σε ένσταση, κάτι το οποίο τον προέτρεψαν να κάνει και οι αστυνομικοί, μετά τα παράπονα που εξέφρασε. «Νομίζετε ότι είμαστε χαρούμενοι που πρέπει να κυνηγάμε τον καθέναν ξεχωριστά για τις μάσκες; Είναι δουλειά μας αυτή» φέρεται να του είπε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που του επεσήμανε ότι πρέπει να ακολουθούν τις εντολές.