Με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα του... χρυσού ο Ριχάρδος | PellaNews

Με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα του... χρυσού ο Ριχάρδος

Ο Ριχάρδος… ο 51χρονος επιχειρηματίας που πάλευε τόσο καιρό να αποδείξει την αξιοπιστία του με τους «ειδικούς διαμαντολόγους» και τα εκατομμύρια ευρώ σε διαφήμιση φέρεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να λειτουργούσε ώς ο κλεπταποδόχος του κυκλώματος παράνομου χρυσού. Τον συγκέντρωνε και κατόπιιν τον «έσπρωχνε» στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες που απο χθές το βράδυ βγαίνουν με το σταγονόμετρο κάνουν λόγο για έναν επιχειρηματία που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν. Τότε η αιτία ήταν τα «κενά» στα βιβλία του σε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο.

Αυτή τη φορά εντοπίστηκαν χιλιάδες χρυσά μικροαντικείμενα τα οποία ελέγχονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν αποτελούν προϊόν κλοπής.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι ίδιοι αστυνομικοί που πριν δυο χρονιά είχαν εξαρθρώσει την μεγάλη σπείρα των Ρομά με το χρυσό και συνέλαβαν και τον Αγγλούπα.

Την υπόθεση ερευνούσε κάτω απο άκρα μυστικότητα περίπου έξι μήνες το τμήμα Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπισμού και συλλήψεων έγιναν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη ενώ, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρις στιγμής γνωστά, ο γνωστός ενεχυροδανειστής φαίνεται να είχε ηγετικό ρολό στο κύκλωμα και ήταν ο κλεπταποδόχος της «φάμπρικας» του παράνομου χρυσού.

nassosblog