Περιπολικά "Ερείπια" στην Ελ. ΑΣ: Επιτακτική ανάγκη η αγορά νέων οχημάτων | PellaNews

Περιπολικά "Ερείπια" στην Ελ. ΑΣ: Επιτακτική ανάγκη η αγορά νέων οχημάτων

Με περιπολικά που είναι ερείπια το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας καλείται να ριχτεί στο καθήκον, με αυταπάρνηση.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Στο προσκήνιο έρχονται για μία ακόμη φορά τα «σάπια περιπολικά» σε ορισμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τι γίνεται όμως όταν οι συνθήκες απαιτούν να καταδιώξουν έναν ύποπτο με περιπολικά που όχι μόνο βρίσκονται καιρό ακινητοποιημένα, έχουν και σχισμένα λάστιχα;

Τις φορές που τα καιρικά φαινόμενα με τις αυξημένες βροχοπτώσεις δεν επιτρέπουν την ασφαλή οδήγηση στις δίκυκλες υπηρεσίες, οι αστυνομικοί προμηθεύονται περιπολικά για τις μετακινήσεις τους. Έτσι χρειάστηκε να γίνει και το περασμένο Σαββατοκύριακο που ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» έπληξε τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Securitynews.gr, ομάδα ΔΙ.ΑΣ που ανήκει στον τομέα Δυτικής Αττικής εξαιτίας πιθανής κακοκαιρίας λόγω του ακραίου φαινομένου «ΙΑΝΟΣ» διατάχθηκε να παραλάβει περιπολικό, ώστε να βγει με ασφάλεια η υπηρεσία και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε περιστατικό τους ζητηθεί.

Αστυνόμευση με περιπολικά χωρίς λάστιχα

Ωστόσο, στη θέα του περιπολικού που τους δόθηκε ως διαθέσιμο, με γνώμονα τη λογική επέλεξαν να γυρίσουν πίσω και να συνεχίσουν τη βάρδια τους με τις μηχανές. Με σχισμένα λάστιχα δεν μπορεί κανείς να οδηγήσει με ασφάλεια.

Για καλή τους τύχη η κακοκαιρία δεν έπληξε την Αττική.

Άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες με σάπια περιπολικά «κινητά φέρετρα» και με κίνδυνο της ζωής τους.

Ο στόλος των περιπολικών ορισμένων Διευθύνσεων είναι απαρχαιωμένος και επικίνδυνος, τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για το κοινωνικό σύνολο.