close search results icon

Ελληνοβουλγαρική συνεργασία σε ενέργεια και μεταφορές στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ντένκοφ

Οι δύο πρωθυπουργοί προχώρησαν σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων.

Τις διμερείς σχέσεις και τα πεδία συνεργασίας συζήτησαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Νικολάι Ντένκοφ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, κυρίως στην σύνδεση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Ακολούθησε γεύμα εργασίας παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλγαρικής αντιπροσωπείας. Οι δύο πρωθυπουργοί προχώρησαν σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και της προόδου της συνεργασίας σε σειρά τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ντένκοφ για την ένταξη της χώρας του στην Ζώνη Σένγκεν και τόνισε ότι προσβλέπει στην πλήρη εφαρμογή της «συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων, τα οποία βεβαίως είναι τόσο σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις και το εμπόριο».

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξήρε τις διμερείς «εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία» και υπερτόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης ορισμένων φακέλων τους επόμενους μήνες.

πηγή: newsbrake.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ