close search results icon

Εμ. Φραγκούλης: "Ευρωπαϊκή" αναφορά για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να ελέγξει οποιαδήποτε αναξιοποίητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», κατέθεσε ερώτηση προς την Επιτροπή με αίτημα γραπτής απάντησης, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και, πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την τελευταία αποτυχημένη πληρωμή που επιχειρήθηκε προς τους Έλληνες αγρότες.

Δυστυχώς, η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιακή πρόοδος των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σε σημείο που κάποιοι αγρότες είδαν στον λογαριασμό τους 0,01 ευρώ! Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε πολύ πρόσφατη ανακοίνωσή του, επικαλέστηκε πως η τελευταία πληρωμή-φιάσκο ήταν αποτέλεσμα αυτοματοποιημένης διαδικασίας(!) και ότι πρέπει να θεωρηθεί ως άκυρη. Παράλληλα, οι απευθείας αναθέσεις που πραγματοποίησε το 2022 οδηγούν σε σκανδαλώδεις σκέψεις για το αν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καλεί την Επιτροπή να ελέγξει οποιαδήποτε αναξιοποίητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, να αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως και λύσεις για τη διαρκή υποστήριξη των Ελλήνων αγροτών σε θέματα οικονομικής ρευστότητας.

screenshot-6-XYvIJ.png


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ