Εμπνευσμένο κήρυγμα του π. Πορφυρίου Φραγκάκου για την αναστήλωση των ιερών εικόνων
Με λόγο θεολογικά μεστό και βαθιά εμπνευσμένο, ο π. Πορφύριος Φραγκάκος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συγκινώντας το εκκλησίασμα και φωτίζοντας το βαθύτερο νόημα της ημέρας.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην αναστήλωση των ιερών εικόνων, τονίζοντας πως η Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν αποτελεί απλώς μια ιστορική ανάμνηση, αλλά ζωντανή μαρτυρία της πίστεως της Εκκλησίας. Υπογράμμισε ότι οι ιερές εικόνες δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία, αλλά θεολογική ομολογία, καθώς φανερώνουν το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Χριστού και την αγιότητα που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.
Με λόγο απλό αλλά ουσιαστικό, εξήγησε πως η τιμή προς τις εικόνες «διαβαίνει στο πρωτότυπο», καλώντας τους πιστούς να αναστηλώσουν όχι μόνο τις εικόνες στους ναούς, αλλά και την «εικόνα του Θεού» μέσα στην καρδιά τους. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ιδεολογία, αλλά τρόπος ζωής, αγάπης και θυσίας.
Το εκκλησίασμα παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή και συγκίνηση το κήρυγμα, το οποίο χαρακτηρίστηκε από σαφήνεια, θεολογικό βάθος και ποιμαντική ευαισθησία. Πολλοί μίλησαν για έναν «άξιο και πολύ ωραίο λόγο», που άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων και ανέδειξε τη σημασία της ημέρας.
Το κήρυγμα του π. Πορφυρίου Φραγκάκου θα είναι διαθέσιμο και σε βίντεο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και όσοι δεν παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν τον λόγο και να ωφεληθούν πνευματικά από τα μηνύματά του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα
01 Μαρτίου 2026 -
Άξιος ο νεος πρεσβύτερος π Μάξιμος Λουδοβίκος
01 Μαρτίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ