close search results icon

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Κική Παπαδάκη και η αποτίμηση των εκλογών

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την Κική Παπαδάκη και η αποτίμηση των εκλογών

Οι εκλογές της 25 Ιουνίου τελείωσαν και άφησαν πίσω σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά συμπεράσματα για την πατρίδα μας, που συλλήβδην οι πολιτικοί χώροι προσιδιάζει να αξιολογήσουν.

Προσωπικά θέλω και με την ολοκλήρωση αυτής της εκλογικής διαδικασίας να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς τους συμπολίτες μου στην Πέλλα, εκείνους που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν, αυτούς που βρίσκονταν στον πολιτικό μου χώρο του ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσα ισχυρή επιλογή τους, όσους πίστεψαν στο πρόσωπο μου για το καλό του τόπου, ξεπερνώντας παραδοσιακές πολιτικές του παρελθόντος, αλλά και πολίτες που απλά απείχαν, διότι θεωρούσαν πως όλοι ίδιοι είναι, και ενεργοποιήθηκαν ξανά.

Προφανές πως η εμπιστοσύνη και η σχέση αυτή θα συνεχιστεί με πολύ πιο δυναμικό και ουσιαστικό πλαίσιο.

Τιμή μου η εμπιστοσύνη όλων σας και η προσπάθεια να κερδηθεί αυτή η σχέση με εκείνους δεν προέκυψε χθές.

Ως εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος τα πράγματα εδώ είναι σαφή.

Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία, βάζοντας όμως μέσα στην βουλή και νέους πολιτικούς συσχετισμούς που προέρχονται από τον παραδοσιακό χώρο της δεξιάς, αυτοδύναμη λοιπόν αλλά όχι παντοδύναμη. Για αυτό και ο Μητσοτάκης τις απώλειες αυτές επιδίωξε και τις κέρδισε από το κέντρο.

Στον Συριζα τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ισχυρές μνήμες από τη διαχείριση του κυβερνητικού σχεδίου και η μη συντεταγμένη και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη του πολίτη αλλά ενίσχυαν την ανασφάλεια. Και εδώ οι απώλειες σε μικρά αριστερά σχήματα και προσπάθεια διατήρησης από τα πνευμόνια του κέντρου.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, το ΠΑΣΟΚ μας.

Ναι μεν αλλά.

Ανεβαίνουμε σκάλες, με προβλήματα και διαρροές.

Ο πολίτης μας είπε θέλω και άλλα, δεν αρκούν αυτά, αυτά για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε και έχουμε απαιτήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ του κέντρου πάντα κέρδιζε, γιατί στα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της κοινωνίας απαντούσε πάντα με συνείδηση και λογικά για το πιο είναι το σωστό. Και δεν τον ένοιαζε εάν αυτό βαφτιζόταν αριστερό ή δεξιό, αρκεί να ήταν στο όφελος του πολίτη.

 ΠΑΣΟΚ το κόμμα της λογικής.

Όπως και να έχει έχουμε μια νέα βουλή, ένα κυβερνητικό σχήμα, αλλά κυρίως έχουμε τα προβλήματα να υπάρχουν και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας να είναι σοβαρές.

Ειδικά στον κατεξοχήν αγροτικό νομό μας τα προβλήματα ειδικά φέτος δεν έχουν προηγούμενο. Τα αγροτικά μας προϊόντα έχουν πλήρως καταστραφεί και η απόγνωση είναι μια ευγενική διατύπωση σε αυτό που ζούμε.

Επ ευκαιρίας, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που για το καλό του τόπου δεν επέλεγα ποτέ τις κομματικές αγκυλώσεις, να συγχαρώ τον νέο υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης που προέρχεται απο την Πέλλα ελπίζοντας πως θα ανταποκριθεί θετικά στις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού.

Είμαστε εδώ ως ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστούμε δικαιώματα, να αναδείξουμε κοινωνικές αδικίες και μην επιτρέψουμε την ασυδοσία του δυνατού στον ανίσχυρο συμπολίτη μας στην Πέλλα.

Με εκτίμηση

Παπαδάκη Γ. Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ