Ένας αρκούδος με… δικό του αεροπορικό εισιτήριο!

Μια ξεχωριστή ιστορία παιδικής αγάπης και μνήμης φιλοξενεί αυτήν την εβδομάδα το Εθνολογικό Μουσείο και το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.
Πρόκειται για έναν τεράστιο αρκούδο που αποκτήθηκε στο Λονδίνο το 1990 από την Ιωάννα Παπαντωνίου. Ο αγαπημένος αυτός σύντροφος των παιδικών χρόνων ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα με έναν ασυνήθιστο τρόπο: σε δική του θέση στο αεροπλάνο, καθώς το μέγεθός του δεν επέτρεπε να μεταφερθεί στις αποσκευές.
Ο αρκούδος ήταν δώρο ιδιαίτερης αγάπης προς τη μικρή Λένα Σαμαρά, που μόλις είχε γεννηθεί. Σήμερα, τριάντα πέντε χρόνια μετά, ανήκει στη συλλογή της, η οποία έχει ενταχθεί στο μουσείο.
Η συλλογή αυτή αναδεικνύει τη μαγεία και την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και τα συναισθήματα μιας άλλης εποχής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Eurostat: Οι Έλληνες πρώτοι σε υπερεργασία σε ολόκληρη την ΕΕ
08 Οκτωβρίου 2025 -
Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ - Σύγκληση Πολ. Γραμματείας ζήτησε ο Πολάκης
08 Οκτωβρίου 2025 -
FIBA: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ, το «κλειδί» για το Περιστέρι»
08 Οκτωβρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ