close search results icon

Ένας χρόνος διακονίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλμωπίας Στεφάνου

Ένας χρόνος διακονίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλμωπίας Στεφάνου


Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή νέων Επισκόπων από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Pella News θυμάται την αντίστοιχη χαρμόσυνη στιγμή πριν από έναν χρόνο, όταν η Εκκλησία μας απέκτησε τον νέο Επίσκοπο Αλμωπίας κ. Στέφανο, βοηθό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

20241018-101932.jpg


Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο Θεοφιλέστατος Στέφανος έδειξε ότι είναι ένας Επίσκοπος κοντά στον κόσμο. Με το ζεστό του κήρυγμα, γεμάτο θεολογική σοφία αλλά και απλότητα, μιλά κατευθείαν στις καρδιές των πιστών. Δεν περιορίστηκε μόνο στα μεγάλα κέντρα, αλλά έφτασε μέχρι και τα πιο μικρά και απομακρυσμένα χωριά της Πέλλας, σε μέρη όπου είχε δεκαετίες να λειτουργήσει Επίσκοπος. Το ποίμνιο συγκινήθηκε βαθιά, βλέποντας ξανά τον Ιεράρχη της Εκκλησίας να τελεί τη Θεία Λειτουργία σε χωριά όπως το Αετοχωρι, δίνοντας πνοή ελπίδας και χαράς στους κατοίκους.

images-8.jpeg


Σε αυτόν τον έναν χρόνο, ο Θεοφιλέστατος δεν έπαψε να βρίσκεται δίπλα στον λαό του Θεού. Συμμετείχε σε πανηγύρεις, λειτουργίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και ποιμαντικές δράσεις, ενώ παράλληλα στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δοκιμασία των ανθρώπων. Είναι ο Ιεράρχης που με τη σεμνότητά του και την ταπείνωση του χαρακτήρα του κερδίζει την αγάπη όλων.

mqdefault.jpg
screenshot-20241017-120259-instagram.webp



Ο τρόπος με τον οποίο στέκεται δίπλα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωήλ, υπηρετώντας με υπακοή και διάθεση προσφοράς, αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας. Με το ήθος του, το φωτισμένο κήρυγμά του και τη διαρκή παρουσία του, ο Θεοφιλέστατος Στέφανος έγραψε ήδη μια σημαντική σελίδα στην τοπική Εκκλησία.

screenshot-20251009-200931-instagram.jpg


25-2ToSp.jpg


Ένας χρόνος είναι μόνο η αρχή. Το έργο του Επισκόπου Στεφάνου υπόσχεται πολλά για το μέλλον, με γνώμονα την αγάπη, την ενότητα και την διακονία του λαού του Θεού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ