close search results icon

Ένας δυνατός λόγος από τον Ιορδάνη Τζαμτζή

Ένας δυνατός λόγος από τον Ιορδάνη Τζαμτζή

Την Παρασκευή, 16/09, η Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ με την συμμετοχή του Ματθαίου Τσαχουρίδη.

Με την παρουσία τους τίμησαν η Δημαρχος της Σκύδρας, οι βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης και Λάκης Βασιλειάδης και αντιδήμαρχοι και ο αντιπεριφερειαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

theofilos-skydra.jpeg


Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τον λόγο του κ. Τζαμτζή, ο οποίος με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε ότι "η εκδήλωση μας δίνει χαρά αλλά ταυτόχρονα μας θυμίζει στιγμές που έχουν ζήσει οι πρόγονοι μας, στιγμές δύσκολες αλλά και στιγμές ευχάριστες. Αυτές τις μέρες... έχουμε τον εορτασμό της μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ήταν η κορυφαία  τελική πράξη, με την καταστροφή της Σμύρνης ενός έργου που είχαν ξεκινήσει από το το 1914 οι Τούρκοι... όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες και ξέρουμε τι πέρασαν οι πρόγονοι μας. Σε αυτόν τον τόπο ήρθαν άνθρωποι από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Θράκη, σκούπισαν τα δάκρυα τους, σήκωσαν τα μανίκια τους, ξεριζωμένοι από το τόπο τους και εστίασαν τον καινούργιο σπιτικό τους. Με πολλές δυσκολίες αλλά φέρνοντας τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα τα γράμματα και τις τέχνες που ήξεραν φέρνοντας την προκοπή τους και την δουλειά τους και μαζί με τους γηγενής Μακεδόνες μεγαλουργήσαν Εμείς πρέπει να τιμούμε αυτή την μνήμη. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τους προγόνους μας που αφήσαμε στην ανατολή. Αυτούς που ξεκληρίστηκαν από τον τόπο τους... το ενάμιση εκατομμύριο που ήρθαν στην Ελλάδα και με πολλές δυσκολίες σηκώθηκαν πάλι όρθιοι. Οι Σύλλογοι μας βοηθάνε να μην ξεχνάμε ποτέ ότι έχουμε την υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, του Μικρασιατικού Ελληνισμού, των Θρακιωτών.. " 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ