close search results icon

Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη: Τίμησαν τα Χανιά τον μεγάλο συνθέτη

Παρόντες στην τελετή ήταν, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα και μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη.

Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη: Τίμησαν τα Χανιά τον μεγάλο συνθέτη

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη που σφράγισε την ελληνική μουσική και πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες.

Σήμερα, τα Χανιά, τίμησαν τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο κοιμητήριο του Γαλατά. 

Παρόντες στην τελετή ήταν, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα και μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, η γενική γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, οι δήμαρχοι Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του παγκρήτιου συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοθωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης και εκπρόσωποι κομμάτων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση λουλουδιών στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη, η εφηβική χορωδία του Δήμου Χανίων υπό την διεύθυνση του Νίκου Περράκη απέδωσε έργα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ενώ τραγούδια απέδωσε και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Μετά την τελετή ακολούθησε επίσκεψη στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά όπου δρομολογείται η δημιουργία μουσείου.

Τα Χανιά και η Κρήτη τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη με σειρά εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνουν ομιλίες, συναυλίες και έκθεση ντοκουμέντων από τη ζωή και το έργο του.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ