close search results icon

Ένας ο Βελόπουλος και μία η Ιγνατιάδου!

Ένας ο Βελόπουλος και μία η Ιγνατιάδου!

Λες και ήταν συνεννοημένοι οι δύο αιρετοί διαφορετικών βαθμίδων και μέσα σε λίγες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης της Πέλλας δέχτηκαν διπλή επίθεση από τα πυρά που εκτόξευσαν, για τους δικούς τους βεβαίως διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι δεν απέχουν και πολύ, μιας και ο παρονομαστής είναι κοινός, ότι δηλαδή τα τοπικά μέσα δεν τους προβάλλουν.

Ο μεν Βελόπουλος από την Έδεσσα στηλίτευσε την απουσία των τοπικών μέσων από την ομιλία του κατηγορώντας τα ουσιαστικά ότι δεν θέλουν να λογοκριθούν από το «σύστημα» και χάσουν από την «πίτα» ενώ η κα Ιγνατιάδου (και μαζί μ’ αυτήν και το υποχείριο της ο κ. Ανδρεάδης) διαπίστωσε ότι οι πολίτες του Δήμου Σκύδρας είχαν ελλιπή και κακή ενημέρωση των όσων διαδραματίζονταν στα χρόνια της πανδημίας στα Δημοτικά Συμβούλια εξαιτίας του τοπικού τύπου (πραγματικά μόνον αυτή θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο).

Κι άντε, ο κ. Βελόπουλος, τηλεπερσόνα και ο ίδιος, έριξε το πυροτέχνημα του στο κομματικό του κοινό και μην τον είδατε τον… Κυριάκο μέχρι τις εκλογές που θα ξανασκάσει μύτη (και μην ξεχνάτε ότι το pellanews.gr ήταν μπροστά του και βιντεοσκοπούσε). Η κα Ιγνατιάδου κατάλαβε άραγε τι είπε; Ναι, κατάλαβε και πολύ καλά. Η καθυστέρηση του Δήμου Σκύδρας να εισέλθει στον κόσμο των τηλεδιασκέψεων όταν άλλοι συνεδρίαζαν μέσω πλατφόρμας -ακόμη και στην οικονομική επιτροπή τους- δεν έχει ουσιαστικά απάντηση από πλευράς της, οπότε σκάει κι αυτή ένα πυροτέχνημα. Και τη στάση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης να μη συμμετέχει επί σειρά μηνών στις συνεδριάσεις δια περιφοράς προσπάθησε να την ερμηνεύσει ως αδυναμία ενεργής συμμετοχής στα κοινά.

Τι είναι όμως συνεδρίαση δια περιφοράς; Αποστολή των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με τις εισηγήσεις στους συμβούλους ενώ στα μέσα ενημέρωσης γινόταν αποστολή απλά των θεμάτων. Άλλωστε, μπορεί να τα δει κάποιος και στο σάιτ του Δήμου. Καμία ενημέρωση στα μέσα επί των απαντήσεων των συμβούλων, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός κι αν κάποιος κοινοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπότε και γινόταν ευρύτερα γνωστό. Καμία ενημέρωση επί της ψηφοφορίας στα μέσα εκτός αν έπαιρνες τηλέφωνο στη γραμματεία η οποία και σε ενημέρωνε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Και περίμενες να βγει το θέμα στη διαύγεια μπας και είχε γραφτεί κάτι στα πρακτικά. Κι επειδή στη Σκύδρα για πολλούς μήνες δεν υπήρχε συμμετοχή της αντιπολίτευσης, για τον λόγο που προαναφέρθηκε, ουσιαστικά υπήρχαν ξερά «ΝΑΙ» στις απαντήσεις από τους συμβούλους της συμπολίτευσης. Για την Ιγαντιάδου όμως (και τον πρόεδρο του ΔΣ) ο τοπικός τύπος δεν έκανε καλά τη δουλειά του!

Και πάμε τώρα στις τηλεδιασκέψεις. Εκτός από τα μειονεκτήματα που έχουν οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται, κυρίως με τα προβλήματα δικτύου-συνδεσιμότητας αλλά και με τη διάρκεια των συνεδριάσεων (για τη διαπροσωπική επαφή δεν θα το λέγαμε) υπάρχουν και πλεονεκτήματα. Όπως η δυνατότητα που έχουν τα μέσα ενημέρωσης να συμμετέχουν, να καταγράφουν και να κάνουν τα ρεπορτάζ τους για τα Δημοτικά Συμβούλια κτλ από απόσταση χωρίς να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη μετακίνηση. Κι απ’ ότι ξέρουμε συνδέονται διάφορα τοπικά μέσα και παρακολουθούν τις συνεδριάσεις.

Και να θυμίσουμε στον κόσμο ότι τοπικό μέσο έντυπης μορφής, δηλαδή η γνωστή εφημερίδα, νοείται η εφημερίδα που έχει έδρα στον Νομό που κυκλοφορεί και το μεγαλύτερο ποσοστό της ύλης της έχει να κάνει με θέματα του Νομού (πλέον ο νόμος τις αποκαλεί περιφερειακές). Να θυμίσουμε, επίσης σ’ αυτούς που δεν διαβάζουν τοπικό τύπο και παρεμπίπτοντος και στη Δήμαρχο, που το δηλώνει, ότι έντυπης μορφής μέσα ενημέρωσης στην Πέλλα είναι τρία με τέσσερα. Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτούσαμε τους Σκυδραίους αν τους έλειψε… η Ιγνατιάδου σε έντυπη μορφή και αν τους έλειψε η ενημέρωση του γραφείου τύπου του Δήμου Σκύδρας, ενώ θα είχε και ενδιαφέρον να τους ρωτούσαμε αν τους έλειψε ο αντίλογος της αντιπολίτευσης από τα τοπικά μέσα.

Για τα ηλεκτρονικά σάιτ, βεβαίως, ο όρος «τοπικό» δεν έχει νόημα και δεν χρειάζεται και εξήγηση αν και πολύ φοβόμαστε ότι η συγκεκριμένη Δήμαρχος από την τεχνολογία έχει εντρυφήσει πολύ καλά μόνον στο facebook και στο πώς να σχολιάζει, οπότε ίσως να χρειαστεί να της εξηγήσει κάποιος από τους συμβούλους της.

Η κα Ιγνατιάδου, μάλλον έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα του κ. Σπανού -όχι για κάναν άλλο λόγο αλλά για να ενημερώσει τους δημότες μιας και ο λόγος της είναι βαρύνουσας σημασίας (πρώτος πολίτης)- ποια είναι τα τοπικά μέσα που έπρεπε, πρέπει, καλό είναι να παρακολουθούσε-παρακολουθεί ο πολίτης για τη σωστή του ενημέρωση. Πριν λίγους μήνες, βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία και είπε δημόσια στον κόσμο για μέσο που δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο οπότε και οι «ψηφοφόροι» της το πήραν το μήνυμα. Τι άλλο θέλει; Μήπως όμως τα κατάλληλα είναι αυτά τα οποία χρηματοδότησε μέσω της ΔΕΥΑ πριν λίγο καιρό με 5.000ευρώ, όπως και στο παρελθόν; Και καλά έκανε, της Πέλλας είναι κι αυτά με άμεση πρόσβαση στο Δημαρχείο Σκύδρας και χαιρόμαστε που τα στηρίζει, αλλά τα κατηγορεί κι αυτά για κακή ενημέρωση προς τους Σκυδραίους με τα λεφτά των οποίων τα χρηματοδοτεί;

Εντωμεταξύ αν σε κάτι υπάρχει σκοτάδι στην περιοχή της Σκύδρας είναι γι’ αυτά τα πολλά θέματα που ο τοπικός τύπος αναδεικνύει και η συγκεκριμένη Δήμαρχος πετάει τη μπάλα στην εξέδρα με τη δική της χαρακτηριστική τακτική του… «τσουβαλιάσματος». 

Κι επειδή ο Βελόπουλος κι η Ιγνατιάδου πραγματικά λαΐκισαν με τις δηλώσεις τους, την ώρα μάλιστα που τους βιντεοσκοπούμε και τους δύο και δημοσιεύουμε τις κατηγορίες τους, τους συμβουλεύουμε να μη τσουβαλιάζουν τον τοπικό τύπο σ’ όλο αυτό το story των fakenews και της διαπλοκής που επικρατεί στη χώρα. Κι αν θέλετε, ο τοπικός τύπος της Πέλλας καλός ή κακός, σας αρέσει δε σας αρέσει, μας αρέσει δε μας αρέσει κρίνεται κι αυτός καθημερινά από τους πολίτες και βεβαίως και μπορεί να κριθεί και από τους δύο παραπάνω αιρετούς. Μη ξεχνούν όμως ότι με τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις κάνουν ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορούν. Χειραγωγούν!

Κλείνοντας, κάποιος που θα διαβάσει μέχρι και το τέλος το συγκεκριμένο άρθρο ας ενημερώσει την κα Ιγνατιάδου ότι έχει γραφτεί κάτι που ίσως την ενδιαφέρει, μιας και δε διαβάζει τον τοπικό (συγκεκριμένο) τύπο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ