Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας -Συγχαρητήρια ανακοίνωση
Η ανακοίνωση
Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ένωσής μας
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης φέρνουν στο προσκήνιο αφενός το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων μας και αφετέρου τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μιας καλοκουρδισμένης μηχανής, όπου κάθε γρανάζι λειτουργεί άψογα και σε απόλυτο συντονισμό με τα υπόλοιπα μέρη της.
Επιβεβαιώθηκε στην πράξη το περιεχόμενο πρόσφατης ανακοίνωσής μας ότι ο στοχευμένος και ευέλικτος επιχειρησιακός σχεδιασμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποδίδει καρπούς, όταν συνδυάζεται με τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία των αστυνομικών της πρώτης γραμμής, που αψηφούν τον κίνδυνο. Αρχικά, οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν άμεσα το ύποπτο όχημα και ξεκίνησαν την καταδίωξη με επαγγελματισμό. Στη συνέχεια οι έμπειροι εκφωνητές του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία την επικίνδυνη καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας οι δράστες πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οπότε και έλαβε χώρα η επ’ αυτοφώρω σύλληψη των τριών επικίνδυνων δραστών.
Ακολούθως, τη σκυτάλη παρέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θέρμης, οι οποίοι έχοντας πραγματοποιήσει συστηματική προανακριτική έρευνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν επιπλέον 96 περιπτώσεις κλοπής με συνολική οικονομική ζημία 550.000 ευρώ.
Με αφορμή αυτή τη σημαντική επιτυχία, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο προσωπικό των ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., των εκφωνητών του Κέντρου Άμεσης Δράσης, των αστυνομικών που επιλήφθηκαν προανακριτικά, και τους αξιωματικούς - διοικητές αυτών, υπό τις οδηγίες των οποίων ενήργησαν.
Ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, παρότι οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του εγκλήματος, έως και σήμερα δεν έχει προβλεφθεί καμία ιδιαίτερη οικονομική αποζημίωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο παρακολουθούμε στενά και δεσμευόμαστε για τη δίκαιη επίλυσή του.
Τέλος, ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τρεις αστυνομικούς συναδέλφους μας και στον συμπολίτη μας που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Το Προεδρείο της Ένωσης
Πρόεδρος, Ψαρογιάννης Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας, Γιαρισκάνης Πέτρος
Α΄ Αντιπρόεδρος, Μουρατίδης Χαράλαμπος
Β΄ Αντιπρόεδρος, Πολίτης Ιωάννης
Γ΄ Αντιπρόεδρος, Ψαθάς Χρυσοβαλάντης
Ταμίας, Μπάμπαλης Εμμανουήλ
Οργανωτικός Γραμματέας, Μπαξεβάνος Χρήστος
Εκτελεστικός Γραμματέας, Παπανικολάου Δημήτριος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Κουκουφίκης Σταύρος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Ιερά Αγρυπνία του Αγίου Καλλινίκου στην Κρύα Βρύση
03 Αυγούστου 2026
ΣΧΟΛΙΑ