close search results icon

Ένωση Καταναλωτών: Αγρότες και Μεταπωλητές- Οι νέοι Υπερχρεωμένοι Καταναλωτές

Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός του δανειολήπτη και η πολύμηνη διαδικασία -8 μήνες- διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, που αφορά αγρότες και δανειολήπτες, με τίτλο "Αγρότες και Μεταπωλητές- Οι νέοι Υπερχρεωμένοι Καταναλωτές".

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει:

Το κύμα της ακρίβειας αποδεδειγμένα πλέον επηρέασε τόσο καταναλωτές όσο και προμηθευτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση που διαχειρίστηκε η ΕΕΚΕ με υπερχρεωμένο αγρότη και μεταπωλητή σε λαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, αγρότης που μεταπωλούσε τα προϊόντα του σε λαϊκή αγορά της περιφέρειας, αντιμετώπισε δραματική πτώση των εσόδων του από το 2019 με συνέπεια να καταγγελθούν οι οφειλές στην πιστωτική του κάρτα και το καταναλωτικό του δάνειο σε 2 διαφορετικές τράπεζες.

Γκρίζο σημείο στην προσπάθεια εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών της ΕΕΚΕ αποτέλεσε για πολλοστή φορά:

Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός του δανειολήπτη και η πολύμηνη διαδικασία -8 μήνες- διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα .

Η ΕΕΚΕ στήριξε τον καταναλωτή σε όλες τις διαδικασίες ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και διαδικασιών, με την εκπαίδευσή του στη δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την καταχώρηση των προσωπικών δεδομένων και την ηλεκτρονική αποπληρωμή των οφειλών.

Εντέλει η διαπραγμάτευση για τις οφειλές του κατέληξε ως εξής:

  • Τράπεζα A: διαγραφή ποσοστού 80% της συνολικής οφειλής
  • Τράπεζα Β: ρύθμιση οφειλής, χωρίς προκαταβολή με μηνιαία δόση 110€

H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • On line φόρμα υποβολής αιτήματος: https://eeke.gr/activities-of-e-e-k-e-2/rithmisi-ofilon/
  • e-mail: info@eeke.gr
  • Τel :210-8817730
  • Web: www.eeke.gr
  • fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ