close search results icon

Ενσωματώνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η "Τροπολογία Καρασμάνη"

Δελτίο τύπου 

Ενσωματώνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η "Τροπολογία Καρασμάνη"

Ενσωματώνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η "Τροπολογία Καρασμάνη" για την Διοικητική αυτοτέλεια των Νοσοκομείων μας


  • Κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ και για ιδιώτες γιατρούς.

  • Μεγαλύτερη διαφάνεια στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

  • Σαράντα προσλήψεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο νοσοκομεία μας.

  • Πρόσκληση στον Υπουργό Υγείας για τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας.

Μετά από συνεννόηση που είχε ο Γιώργος Καρασμάνης την προηγούμενη βδομάδα στην Bουλή με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο.

Ο κύριος Πλεύρης ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι η "τροπολογία Καρασμάνη" για την διοικητική αυτοτέλεια των δύο νοσοκομείων μας που δεν ψηφίστηκε την τελευταία στιγμή τον περασμένο Ιούλιο για τεχνικούς υπηρεσιακούς λόγους, έχει συμπεριληφθεί ως ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο για την «δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας..» , το οποίο θα δοθεί στην διαβούλευση και στην συνέχεια θα έρθει στην Bουλή για να ψηφιστεί.

Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε το μεγάλο θέμα της έλλειψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με δεδομένο ότι υπάρχουν τελευταία, πολλές παραιτήσεις έμπειρων, εξειδικευμένων γιατρών.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι στο προαναφερθέν νομοσχέδιο υπάρχουν κίνητρα για την παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ, όπως επίσης και κίνητρα για την προσέλκυση στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών.

Καθώς επίσης θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ακόμη, έλαβε την διαβεβαίωση ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη σημαντικού αριθμού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που κατανέμεται στα δύο νοσοκομεία ως εξής :

Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας)

  • Προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 5 θέσεις
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Α’)
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’)
    - 1 Ακτινολογίας (Επ. Α’)
    - 1 Ακτινολογίας (Επ. Β’)
    - 1 Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’)

  • Προκήρυξη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 12 θέσεις (5 ΤΕ, 7 ΔΕ)


Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Γιαννιτσών)

  • Προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 5 θέσεις
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Δ/ντη)
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’)
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής για ΜΕΘ (Δ/ντη)
    - 1 Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής για ΜΕΘ (Επ. Β’)
    - 1 Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Επ. Α’)

  • Προκήρυξη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 18 θέσεις (1ΠΕ, 9ΤΕ, 8ΔΕ)

    Επίσης, ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Πέλλας, που έπρεπε να λειτουργεί από το 2009, όμως αβελτηρίες και σκοπιμότητες των προηγούμενων Κυβερνήσεων το οδήγησαν στις καλένδες -όπως έγινε και με άλλα έργα του Νομού-.

Η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη με την υπ' αριθμ. Γ1α|Γ.Π.53234/8-12-2021 Υπουργική απόφαση του κυρίου Πλεύρη και με την συμβολή του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη το επανασύστησε.

Ήδη ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα, στο πρώην Δημαρχείο, η ανακαίνιση και η διαμόρφωση των χώρων και η προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού, όπως και η στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα πρότυπα ενός σύγχρονου λειτουργικού Πολυδύναμου Ιατρείου.

Επισημαίνεται, ότι η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Πέλλας θα προσφέρει όχι μόνο τις αναγκαίες υπηρεσίες περίθαλψης στους κατοίκους της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου με δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν έκτακτα περιστατικά με απώλειες.

Ο Γιώργος Καρασμάνης προσκάλεσε τον Υπουργό να εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Ιατρείο μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες. Ο Υπουργός αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ