close search results icon

Ενστάσεις για χαλάζια 2022 από ΕΛΓΑ Βέροιας

Υποστελέχωση και αναμονή πρόσληψης γεωπόνων. 

Χαμηλές θέρμοκρασίες και κατά τόπους παγετό είχαμε χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (13 και 14 Μαρτίου) σε κάποιες περιοχές της Ημαθίας και Πέλλας.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, παραγωγός πυρηνόκαρπων από τη Νάουσα, «τα δέντρα ατή την εποχή είναι όλα ανθισμένα. Σε κάποιες περιοχές σε Ημαθία και Πέλλα είχαμε παγετούς και έχουν εντοπιστεί ζημιές σε ροδακινιές, βερικοκιές και δαμασκηνές. Έχουμε ενημερώσει τον ΕΛΓΑ στη Βέροια να στείλει γεωπόνους για να γίνει η πρώτη καταγραφή των ζημιών, οι οποίες αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ».

Στο μεταξύ ακόμη δεν έχει πληρώσει ο ΕΛΓΑ όλες τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από τα χαλάζια και τις καταστροφές του 2022. Αυτή την εποχή συνεχίζουν να εξετάζουν τις ενστάσεις οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ Βέροιας, αν και το τοπικό υποκατάστημα είναι υποστελεχωμένο.

Η Προϊσταμένη του Τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας, Μαρία Παππά, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «το φαινόμενο του παγετού δεν είχε διάρκεια και σε αυτή την φάση εκτιμώ ότι δεν θα έχουν δημιουργήσει αξιόλογες ζημιές αλλά το παρακολουθούμε.

Αυτή την εποχή οι γεωπόνοι του υποκαταστήματος εξετάζουμε τις ενστάσεις από τις χαλαζοπτώσεις του 2022. Βέβαια το υποκατάστημα είναι υποστελεχωμένο και έχουμε μόνο 10 γεωπόνους. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να γίνουν προσλήψεις και σύντομα να έρθουν άτομα για να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις».

πηγή: agrotypos.gr - Παϊσιάδης Σταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ