close search results icon

Έως 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές του Market Pass – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Έως 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές του Market Pass – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Εως τις 3 Μαρτίου 2023 αναμένεται να έχουν γίνει οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass, που θα έχουν κάνει την αίτησή τους ως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν στο ακέραιο το 100% αυτού του ποσού, ενώ οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν την επιδότηση με μείωση της τάξης του 20%.

“Από τον ερχόμενο μήνα μπαίνει σε εφαρμογή και η Κάρτα Αγορών που εκτιμάται περί τα 600 εκατομμύρια, τα οποία προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων που έχουν τα διυλιστήρια. Όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ενίσχυση θα ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια, που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού” σημείωσε ο κ. Οικονόμου για το Market Pass.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι: “Με την κάρτα αυτή ένα μονομελές νοικοκυριό θα παίρνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ. Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ. Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ. Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ”.

Οι δικαιούχοι

Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

-Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.

-Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ.

-Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ.

-Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ.

-Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές έως 400.000 ευρώ.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Ο δικαιούχος φυσικό πρόσωπο (ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο συζύγων/μελών σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης) εισέρχεται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet, όπου πιστοποιείται η επιλεξιμότητα και πληροφορείται το μηνιαίο ύψος της ενίσχυσης.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

Διεύθυνση email

Αριθμό κινητού τηλεφώνου

Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ