close search results icon

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Καϊμάκτσαλάν - Ο καιρός που επικρατεί

Πρώτη χιονόπτωση και στα ορεινά της Πίνδου. Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ζέστης στην Κρήτη. 

Λόγω της διέλευσης του ψυχρού μετώπου και της κακοκαιρίας, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 04/11 εκδηλώθηκε μεγάλο πλήθος καιρικών φαινομένων με σημαντική γεωγραφική διασπορά, όπως καταγράφει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρώτη χιονόπτωση στο Καϊμακτσαλάν και στα ορεινά της Πίνδου. Καταιγίδες σε δυτική Θεσσαλία, Αχαΐα και Ήπειρο. Ανεμοστρόβιλοι σε Ξάνθη και Χαλκιδική, χαλαζοπτώσεις σε Θράκη και Θεσσαλία, πυρκαγιά στην Κάρυστο και καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Κρήτη.

screenshot-6-xUJtv.png


Η γεωγραφική κατανομή των μέγιστων θερμοκρασιών αποτυπώνεται στο χάρτη που ακολουθεί. 51 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών. Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ Νοεμβρίου σημειώθηκε στο Σίσι Λασιθίου με 35,1 βαθμούς κελσίου.

screenshot-8-ewXlZ.png

Η πρόγνωση για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 ο καιρός πορεύεται βελτιωμένος, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Πυκνές κατά διαστήματα θα είναι οι νεφώσεις στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με σημαντικότερα φαινόμενα στην Ήπειρο. Τη νύχτα, όπως ήταν και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμένεται στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23-25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24-25 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες φτάνουν τοπικά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ