close search results icon

Επιχειρηματική παρουσία που μαγεύει!

Επιχειρηματική παρουσία που μαγεύει!

Η επιτυχία μιας επιχειρηματικής ιδέας και εγχειρήματος, δεν είναι κάτι που εξασφαλίζεται με την πρώτη είσοδο στην αγορά, και εκτός των άλλων δε σημαίνει ότι θα είναι πάντοτε γραμμική. Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποιοι πυλώνες, πάνω στους οποίους συνίσταται να πατήσει η επιχείρηση, που μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ταχύτητα της ανάπτυξης και εξέλιξής της, κάποιες βασικές αρχές και στρατηγικής που μπορούν να καθορίσουν το παιχνίδι, ή να ανανεώσουν τους όρους τους.

Έτσι λοιπόν, τα κομβικά σημεία που στέκονται ικανά ώστε να αποπλανήσουν το αγοραστικό κοινό και με τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε είναι τα εξής:

● Σωστή Οικονομική Διαχείριση:

Εφόσον η λειτουργία της επιχείρησης είναι αλληλένδετη με την έννοια του κεφαλαίου, επακόλουθο είναι η ευημερία της να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εύστοχη και σωστή οικονομική διαχείριση. Ρεαλιστικοί στόχοι, ακριβής καταγραφή εσόδων και εξόδων, αναλύσεις, ελαχιστοποίηση εξόδων και βελτιστοποίηση της ροής των μετρητών, στρατηγικές κοστολογήσεις, μακροπρόθεσμο οικονομικό πλάνο, είναι μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις που συναντώνται στην οικονομική διαχείριση μιας επιχείρησης, για μερικά από τα οποία μπορεί να κριθεί επιπλέον υποστήριξη από έναν εξειδικευμένο σύμβουλο.

● Ομάδα & Όραμα:

Από τη μία, ο επικεφαλής θα πρέπει να έχει συλλάβει μια ιδέα συνοδευόμενη από το πλήρες όραμά του για αυτή, δηλαδή το σκοπό της, τους στόχους της, και της αξίες που τη διέπουν, αλλά και να την αποδομήσει στα μικρότερα απαιτούμενα βήματα. Στη συνέχεια, ζωτικής σημασίας είναι η στελέχωση μιας ικανής ανθρώπινης ομάδας, στην οποία θα πρέπει να κοινοποιήσει εύστοχο το όραμα, πετυχαίνοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υιοθέτησή του, και δημιουργώντας ένα ενθαρρυντικό εργασιακό περιβάλλον με προοπτικές εξέλιξης.

● Μάρκετινγκ:

Όπως όλοι πλέον ξέρουμε, η πιο εντυπωσιακή ιδέα, με τον πιο ικανό ηγέτη, την πιο εργατική ομάδα, και το καλύτερο τελικό προϊόν, είναι δύσκολο να φτάσει (πολύ) μακριά, χωρίς να ενισχύσει τη δημόσια παρουσία και τις δημόσιες σχέσεις τις. Οι εύστοχες τεχνικές και οι επιτυχημένες στρατηγικές, κρύβουν από πίσω τους εκτενείς αναλύσεις και πολύωρη ενασχόληση για την αλληλεπίδραση με το κοινό. Ειδικά με την εγκαθίδρυση του ψηφιακού κόσμου στην καθημερινή μας ζωή, και τα πολλαπλά κανάλια, είναι ακόμη πιο σημαντικό και ταυτόχρονα δύσκολο και ανταγωνιστικό, για μια επιχείρηση να προβληθεί και να κερδίσει πιστούς ακολούθους. Ακόμη, σημαντική είναι η ανάπτυξη σχέσεων με άλλες επιχειρήσεις και η έμπνευση από αυθεντίες του κλάδου.

Εμπλουτίστε το πλάνο σας για εξωστρέφεια επιχειρήσεων Δυτικής Αθήνας στο business4extroversion.gr συλλέγοντας πληροφορίες από διαφορετικούς συμβούλους και πηγές, και ξεκλειδώστε το δρόμο προς την επιτυχία!

● Προσαρμοστικότητα:

Όλα τα παραπάνω, είναι άκρως σημαντικά και μπορούν να “σπρώξουν” την επιχείρησή σας στο μεγάλο άλμα, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάτε τον πυρήνα, που είναι το ίδιο το προϊόν και το επίπεδο ικανοποίησης του πελάτη από αυτό. Έτσι, γίνεται σαφές ότι η κεντρική ιδέα και η προσήλωση στην ανταπόκριση του κοινού και τις τάσεις της αγοράς, έτσι ώστε να εφαρμόζονται εγκαίρως διάφορες καινοτομίες αλλά και να γίνονται κρίσιμες μετατροπές, είναι αναντικατάστατες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ