close search results icon

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Επικοινωνία με τον Γιώργο Γεωργαντα είχε ο Λάκης Βασιλειάδης. Ο Βουλευτής θέλησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τους αγρότες της Πέλλας. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε

 Επικοινωνία με τον Υπουργό Γεωργαντά για τα μήλα της Πέλλας

 Επικοινώνησα πριν λίγο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, με αφορμή την έναρξη αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς μήλων που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, των προβλημάτων στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητημάτων που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

ℹ Η καταβολή de minimis ξεκινά από την ΠΕ Λάρισας όπου υπάρχουν για την ώρα ολοκληρωμένα στοιχεία για τις πραγματικές επιπτώσεις στην παραγωγή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλογη διαδικασία και για άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

🔹 Από την πλευρά μου μετέφερα στον κ. Υπουργό την πραγματική εικόνα της κατάστασης στην ΠΕ Πέλλας και τη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί ομοειδών προϊόντων. Τόνισα πως είναι απαραίτητο η Πέλλα να είναι μέσα στις επόμενες αποζημιώσεις. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσω σειρά επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς της περιοχής μας, για να ενημερωθώ για την πορεία και το εύρος της συλλογής των στοιχείων.

✔ Ήδη, όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ολοκληρώνεται η συλλογή στοιχείων που αποδεικνύουν τη ζημιά, τόσο από τη ΔΑΟΚ όσο και από ομάδες παραγωγών, και θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες. Ανάλογη έκθεση ζήτησα να εκπονηθεί και από την αρμόδια υπηρεσία του οικείου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ.

📷 (φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ