close search results icon

Επιμελητήρια Κεντρική Ένωση: "Αλληλεπίδραση και τη γεφύρωση πολιτικών και επαγγελματιών"

Φέτος, παράλληλα με το RGC, το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 σεμινάριο για δημοσιογράφους της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας.

Η διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, αποτελεί μία από τις σημαντικές παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν φέτος τις εργασίες του 11ου Regional Growth Conference, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το τριήμερο 16-18 Μαρτίου 2023 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πλατφόρμα του δημόσιου διαλόγου, το μεγαλύτερο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης της χώρας, επενδύει στις πολύπλευρες δράσεις που ως στόχο έχουν τη γόνιμη ζύμωση για την ελληνική κοινωνία, τη διάχυση της γνώσης, την αλληλεπίδραση και τη γεφύρωση πολιτικών και επαγγελματιών. 

Φέτος, παράλληλα με το RGC, το Γραφείο Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 σεμινάριο για δημοσιογράφους της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας. Αδιάλειπτη παραμένει η επένδυση του RGC στη νέα γενιά που σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου φέρνει εαρινά σχολεία με συγκεκριμένες θεματικές που ως στόχο έχουν την προαγωγή της γνώσης και του ερευνητικού έργου. Το RGC, μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν ένα τριήμερο εργαστήρι που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υιοθετήσει μια διεπιστημονική προσέγγιση μέσα από διαλέξεις, παρουσιάσεις, ομαδικές εργασίες και επιτόπιες επισκέψεις σε σχετικές τοπικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, έτσι ώστε να προσφέρει συνδυαστικά στους φοιτητές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις. 

Επιπλέον, για 4η συνεχή χρονιά συνεργασίας με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το RGC διοργανώνει εαρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πέρα από τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να παρακολουθήσουν βασικές ομιλίες, συνεδριάσεις και συνεντεύξεις. Οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο link https://rgc.gr/rgc-2023/live-stream-rgc-2023/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ