close search results icon

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας για τον χρόνο παραγραφής οφειλών ασφαλιστικών εισφορών

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας για τον χρόνο παραγραφής οφειλών ασφαλιστικών εισφορών

Την συμπερίληψη στο μέτρο της δεκαετούς παραγραφής οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, όλων των επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που είχαν ειδοποιηθεί και βεβαιωθεί οι οφειλές τους ή ο προσδιορισμός των οφειλών τους ακολουθεί ήδη τη δικαστική οδό, προτείνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου.

Η επιστολή κοινοποιείται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Χρόνος παραγραφής οφειλών ασφαλιστικών εισφορών.

Κύριε Υπουργέ,

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», θεωρώ χρέος μου, αφού σας ευχαριστήσω για τις κατ’ αρχήν ευεργετικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, να προτείνω την συμπερίληψη στο μέτρο της δεκαετούς παραγραφής οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, όλων των επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που είχαν ειδοποιηθεί και βεβαιωθεί οι οφειλές τους ή ο προσδιορισμός των οφειλών τους ακολουθεί ήδη τη δικαστική οδό.

Προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ανάσα ρευστότητος στις Ελληνικές Επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την τρίτη κατά σειράν σοβαρότατη οικονομική κρίση, παρακαλούμε όπως, οι περιοριστικοί όροι του νομοσχεδίου ισχύσουν μετά από την ημερομηνία ψήφισής του.

Έχοντας υπ’ όψιν την ευαισθησία σας για τα προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματική κοινότητα, αναμένουμε την ταχεία διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ