close search results icon

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Σαββατοκύριακο στην ΕΠΣ Πέλλας

Γράφει ο Σάκης Καραμπάσης

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Σαββατοκύριακο στην ΕΠΣ Πέλλας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα πρωταθλήματα της Ένωσης μας σε όλες τις κατηγορίες.

Στην Α1 ερασιτεχνική απομένουν τρεις αγωνιστικές και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Αξο και το Μεσσιανο, όπου θέλουν να αποφύγουν την 12η θέση που οδηγεί στην κατώτερη κατηγορία. Οι Γαλατάδες χωρίς ενδιαφέρον πλέον, μιας και σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αξο υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής, Αξός και Μεσσιανο αγωνίζονται το Σάββατο εκτός έδρας, η Αξός στο Ριζάρι και το Μεσσιανο στα Σεβαστειανα.

Η πρωταθλήτρια Κρ. Βρύση αγωνίζεται στα Γιαννιτσά με τον τοπικό Α.Σ, ενώ ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι της Αλμωπίας μεταξύ Σωσανδρας- Λυκοστομου.

Νησι- Πέλλα και Γαλαταδες- Εθνικός συμπληρώνουν την 24η ημέρα.

Στην Α θα διεξαχθεί η 21η αγωνιστική. Στα εναπομείναντα 6 παιχνίδια η πρωτοπορος Σκύδρα θέλει 8 πόντους για να σιγουρέψει την άνοδο, ενώ η Καλή προβάρει ως φαβορί για την δυάδα ανόδου. Διατηρεί τις ελπίδες για την άνοδο οι Αμπελειες, ενώ ίσως και για την 4η θέση για την νέα σεζόν υπάρξει φως στο τούνελ.

Σημαντικές αναμετρήσεις υπάρχουν και για τις ομάδες της βάσης, όπου Πενταπλατανος, Ν. Πέλλα, Μεγαπλάτανος και Πρόμαχοι, έτσι όπως δείχνει το πρόγραμμα, θα προσπαθήσουν για τις θέσεις σωτηρίας (10η και 11η).

Εκτιμώ ότι Ορμα και Παλαιφυτο, εύκολα η δύσκολα θα παραμείνουν.

Λίγο πολύ όλες οι αναμετρήσεις του ΣΚ έχουν σημασία. Πρ. Ηλιας- Μεγαπλάτανος, Λεπτοκαρια- Ν. Πέλλα, Σκυδρα- Παλαιφυτο, Προμαχοι- Αμπελειες, Καλη- Δαμιανό και Πενταπλατανος- Δυτικό.

Προτελευταία αγωνιστική και στην Β ερασιτεχνική με ενδιαφέροντες αναμετρήσεις.

Στον 1ο όμιλο, Πετριά και Ελπίδα θα παλέψουν για την πρωτιά, ενώ η Άψαλος με δύο νίκες πάει για την 2η θέση (μπαράζ). Εδώ ξεχωρίζει η συνάντηση Πετρια- Άψαλος.

Στον 2ο όμιλο, ο Π. Μυλότοπος ψάχνει έναν πόντο για την άνοδο και θεωρείται σχεδόν πρωταθλητής, ενώ Ν. Μυλότοπος και Αγ. Λουκάς θα παλέψουν για την 2η θέση.

Εδώ ξεχωρίζει η αναμέτρηση Αγ. Λουκας- Π. Μυλότοπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ