close search results icon

Ερήμωσε η γειτονιά του παλαιού ΚΤΕΛ στα Γιαννιτσά

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα...

Ερήμωσε η γειτονιά του παλαιού ΚΤΕΛ στα Γιαννιτσά

Μία φωτογραφία από το γκρουπ "Παλιές φωτογραφίες Γιαννιτσών" ήταν αρκετή για να αναπολήσει ο κάτοικος της πόλης πως ήταν η παλιά Πλατεία ΚΤΕΛ.

330814197-1816019315449220-1973274080556632239-n.jpg

Υπήρχε περίπτερο, υπήρχε βιβλιοπωλείο, άνοιξε καφέ, γενικώς υπήρχε ζωή! Από τότε που έφυγε το ΚΤΕΛ μεταφερόμενο πλησίον της Παλιάς Αγοράς, ερήμωσε και η παλιά πλατεία. Έχουν κλείσει όλα, απέμειναν τα ΕΛΤΑ που δεν "βοηθούν" σε κάτι την περιοχή καθώς είναι ανοιχτά μόνο το πρωί (και αν ιδιωτικοποιηθούν μπορεί να μεταφερθούν και αυτά από την περιοχή, γιατί το πράγμα εκεί οδηγείται όπως θα παρατηρήσουν οι πιο "παρατηρητικοί"), άνοιξε ένα κατάστημα με φαγητό (κάτι ήταν κι αυτό τουλάχιστον) και το πράγμα μετά το απόγευμα και όσο βραδιάζει μοιάζει με...ερημωμένη πολιτεία. 

Τώρα βέβαια, πόσο πιο λειτουργικό είναι το ΚΤΕΛ στο σημείο που πήγε και πόσο ήταν εκεί που βρισκόταν, είναι ένα θέμα που το ξέρουν καλύτερα οι άνθρωποι του. Απλά, μία αναπόληση στο παρελθόν, σου φέρνει πάντα στο μυαλό τη φράση "κάθε πέρσι και καλύτερα" ή τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμείς οι παλαιότεροι...

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ