close search results icon

Έρχεται η Κοινωνική Αντιπαροχή: Οι στόχοι του προγράμματος

Επόμενο μεγάλο στοίχημα το εθνικό σχέδιο δράσης για το Δημογραφικό. 

Η πρόσβαση νέων και των πλέον ευάλωτων σε προσιτή στέγαση και η αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα για το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. «Η μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί, είναι αυτή κατά των ανισοτήτων», υπογράμμισε στην κάμερα της Ναυτεμπορικής η υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη και μίλησε για τα προγράμματα που τρέχουν, αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες που θα ληφθούν έως το τέλος του μήνα.

Μιλώντας στο περιθώριο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, η χώρα έχει μία ολιστική κυβερνητική πολιτική για τη στέγαση.

Τα επιδοτούμενα δάνεια και το Ανακαινίζω – Νοικιάζω

«Τρέχουν τα επιδοτούμενα δάνεια για νέους ανθρώπους με πάνω από 5.800 ζευγάρια να έχουν ήδη εκταμιεύσει το δάνειό τους και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε φτάσει τα 10.000 ζευγάρια», είπε, ενώ αναφερόμενη στο νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», αποκάλυψε ότι έχουν ήδη μπει περίπου 10.000 άτομα στην πλατφόρμα.

«Είναι μία πλατφόρμα που δεν θα καθυστερήσει τους ενδιαφερομένους, θα λάβουν πολύ γρήγορα απάντηση και θα λάβουν γρήγορα και την προκαταβολή. Είναι ένα όπλο απέναντι στα υψηλά ενοίκια» τόνισε.

Η Κοινωνική Αντιπαροχή

Μέχρι το τέλος Απριλίου, όπως είπε, η κ. Ζαχαράκη, θα έχουμε κάτι πιο απτό να πούμε για την κοινωνική αντιπαροχή. Τι προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Αφορά κτίρια ή οικόπεδα που ανήκουν στο δημόσιο. Εκεί μετά από ανοιχτό διαγωνισμό ένας κατασκευαστής θα ανακαινίζει ή χτίζει ένα κτίριο εκ νέου και ένα κομμάτι από αυτά τα διαμερίσματα πηγαίνει σε κοινωνική στέγαση, όπως εξήγησε η υπουργός.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται δύο πράγματα: Διευρύνεται το οικιστικό απόθεμα και στηρίζονται οι πλέον ευάλωτοι. «Νομίζω η πολύ σημαντική μάχη που πρέπει να γίνει είναι η μάχη των ανισοτήτων», τόνισε η υπουργός.

Έρχεται και το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό

Το αμέσως επόμενο πολύ σημαντικό εγχείρημα είναι το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό. «Είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή. Εμείς θέλουμε ουσιαστικά να δώσουμε ακόμη περισσότερα εργαλεία στους νέους ανθρώπους που το επιθυμούν – για όποιον το επιθυμεί να μπορεί να αποκτήσει οικογένεια στην Ελλάδα» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ