close search results icon

Ερντογάν: Αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη, μέχρι να συνέλθουν -Θα δω τον Μπάιντεν

Ερντογάν: Αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη, μέχρι να συνέλθουν -Θα δω τον Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, όπως είπε ο Ερντογάν, ο Μπάιντεν εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είναι αδύνατον να έχει διμερή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «μέχρι να συνέλθουν» (σ.σ.: οι Έλληνες), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Mάλιστα ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί και στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους τράβηξε ξανά το σχοινί τονίζοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.


iefimerida.gr

Φωτογραφία αρχείου: AP Photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ