close search results icon

ΕΣΗΕΜ-Θ: Αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων στην ανακατάληψη της Terra Incognita

Η Ένωση υπογραμμίζει με νόημα πως υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι «να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Αν και με καθυστέρηση αρκετών ημερών, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) επιβεβαίωσε πως υπήρξε σκληρή αστυνομική καταστολή (ακόμα και κατά δημοσιογράφων) κατά τη διάρκεια συμβολικής ανακατάληψης της «σφραγισμένης» Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται πως η ανακατάληψη ήταν στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στον κρατούμενο αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ-Θ, οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν «αντιμέτωποι με περιορισμούς και με την εχθρική συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών», τονίζοντας πως «αστυνομικοί όχι μόνο προσπάθησαν να απομακρύνουν δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δημιουργώντας περίμετρο ασφαλείας ώστε να αποτρέψουν την καταγραφή της επιχείρησής τους αλλά δε δίστασαν να καταφύγουν σε προπηλακισμούς και χρήση βίας κατά των συναδέλφων».

Η Ένωση υπογραμμίζει με νόημα πως υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι «να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

► Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συμβολικής ανακατάληψης, οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους συγκεντρωμένους έξω από τον χώρο της Terra Incognita, κυνηγώντας τους στη γύρω περιοχή. Όπως ανέφερε ο ενημερωτικός ιστότοπο alterthess, η καταστολή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια των προσαγωγών με ξύλο στους προσαχθέντες ακόμη και εντός της κλούβας.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ