close search results icon

Εθελοντική ομάδα δράσης Γιαννιτσών – καλούν τους πολίτες να αλλάξουν την άσχημη όψη του περιβάλλοντος

Εθελοντική ομάδα δράσης Γιαννιτσών – καλούν τους πολίτες να αλλάξουν την άσχημη όψη του περιβάλλοντος

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και όσο οι πολίτες δρουν με γνώμονα το κοινωνικό όφελος τότε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στα Γιαννιτσά πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε μια εθελοντική ομάδα και ήδη με τις δράσεις της μέχρι σήμερα αποδεικνύει το μεράκι της για κοινωνική προσφορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και τα αρχικά της μέλη είναι η Γεωργία, καθηγήτρια Γερμανικών, η Μάρθα και ο Αθανάσιος, συνταξιούχος αστυνομικός. Το κίνητρο για τη δημιουργία της ομάδας είναι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται από τα σκουπίδια, που είναι διάσπαρτα δεξιά και αριστερά από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους και τα οποία πετούν άτομα, που μετακινούνται με διάφορα οχήματα ή πεζοί, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Γιαννιτσών ένα γεγονός βεβαίως που συμβαίνει σ’ όλη τη χώρα. «Η άσχημη αυτή εικόνα, η οποία δημιουργεί σε εμάς, προσωπικά, αισθήματα αποτροπιασμού και απογοήτευσης μας έδωσε το έναυσμα να δραστηριοποιηθούμε ως προς την αποκομιδή και απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους συγκεκριμένους χώρους, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Σε αυτήν τη προσπάθεια πολύ γρήγορα προστέθηκαν και άλλα άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα, όπως ο Γεώργιος, συνταξιούχος δάσκαλος και ο γιος του Δημήτριος, δάσκαλος, ο Γεώργιος, εν ενεργεία γυμναστής στη δημόσια εκπαίδευση, η Γεωργία, καθηγήτρια Βιολογίας, ο Χαράλαμπος, συνταξιούχος αστυνομικός , ο Κωνσταντίνος, φοιτητής λογιστικής και μουσικός , ο Ελευθέριος, άνεργος(!!!) και η Ελευθερία, ιδιωτική υπάλληλος.

Η ομάδα μας είναι εθελοντική, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Στην προσπάθειά μας αυτή και για τον απαραίτητο εξοπλισμό, μας συμπαραστάθηκε ο Δήμος Πέλλας, ο οποίος μας πρόσφερε τα απαραίτητα είδη εξοπλισμού για 20 άτομα. Επιπλέον, μας χορηγεί σακούλες απορριμμάτων και ενεργεί για την αποκομιδή των συγκεντρωμένων σκουπιδιών.

Αγαπητοί φίλοι, παρ' όλο που εργαζόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες, βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας προχωρεί αργά, διότι έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Καλούμε τους πολίτες των Γιαννιτσών, που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες απέναντι στο περιβάλλον, να προσέλθουν στην ομάδα μας, ώστε όλοι μαζί να έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα και να αλλάξουμε αυτήν την άσχημη όψη του περιβάλλοντος» αναφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ