close search results icon

Εθνική Επιτροπή Ροδακίνου: Προτάσεις για να αποφύγουμε τα "μαύρα μαντάτα"

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Α.Σ. Πέλλας για τις εξελίξεις μετά τις επαφές με Ε.Κ.Ε., οι προτάσεις, τα sos για το μέλλον.  

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

«Νέες συνθήκες, πολύ μειωμένες ποσότητες, περιθώρια διεκδίκησης, που πρέπει να κυμανθούν οι τιμές βάση υπολογισμών» και φυσικά «η μεγάλη ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας».

Τα πιο πάνω δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, σε ένα απώτερο αγροτικό μέλλον. Είναι οι διαπιστώσεις που έγιναν αλλά και τι μπορεί, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ροδάκινου, Βερίκοκου, Αχλαδιού», που πραγματοποιήθηκε στη Μελίκη και συγκεκριμένα στα γραφεία του Α.Σ. της περιοχής. Εκεί βρέθηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας Μιχάλης Φαρμάκης, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για τις εξελίξεις των επαφών με την Ε.Κ.Ε.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνει τα κυριότερα που πρέπει να τρέξουν, ενώ τονίζει και την κατάσταση που επικρατεί, βάση και της εξαιρετικά σε σχέση με το 2021 μείωση της παραγωγής, καθώς και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής κατά 40-50%.

Οι υπογραμμίσεις στο κείμενο είναι δικές μας, είναι τα σημεία που «κεφαλαιοποιούμε» στο κείμενο αυτά που πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι, έως Υπουργείου σαφώς, να δουν.

Αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κου ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ.

ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΕΟΝ 40%.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ 40% ΜΕ 50% ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ 2023 ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 2021.

ΣΥΜΠΕΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ 2021.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΠΙΔΑ..!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ