close search results icon

Ετήσια Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών με τίτλο: «10Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - The show must go on!»

Ετήσια Συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών με τίτλο: «10Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - The show must go on!»

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και σε κλίμα ενθουσιώδες, το Ωδείο «Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών», υπό τη διεύθυνση των Δέσποινα Καραπάνου και Κώστα Καπλάνη, παρουσίασε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 την 10η Γιορτή της Μουσικής. Η επετειακή αυτή μουσική παράσταση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας και συνεισφοράς του Μουσικού Εργαστηρίου στη μουσική ζωή της πόλης είχε τίτλο «The show must go on» και ήταν αφιερωμένη στη ροκ μουσική.

Η 60μελής Συμφωνική Ορχήστρα, η 80μελής Παιδική και Νεανική Χορωδία, το 50μελές Σύνολο Μουσικής Προπαιδείας, η Ομάδα Κρουστών, το Κιθαριστικό και το Φωνητικό Σύνολο, με την εμψύχωση των είκοσι καθηγητών του Ωδείου ερμήνευσαν, με ανεπανάληπτο τρόπο, τραγούδια των Queen, Beatles, Pink Floyd, AC/DC, Gershwin αλλά και Πορτοκάλογλου, Μαχαιρίτσα, Παπακωνσταντίνου, Μαυρουδή, Σαββόπουλου και άλλων. Παράλληλα, οι μαθητές των τμημάτων του Παιδικού και του Εφηβικού Θεάτρου του Ωδείου πλαισίωσαν με θεατρικά δρώμενα το μουσικό ρεπερτόριο της παράστασης. Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς: η πολυφωνική ερμηνεία από την νεανική χορωδία του θρυλικού τραγουδιού των Queen «Bohemian Rhapsody» αλλά και η εκτέλεση του τραγουδιού «Πρωινό τσιγάρο» στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα Νότη Μαυρουδή.

Η μουσική υψηλών απαιτήσεων, οι άρτιες εκτελέσεις, αλλά και οι συγκινήσεις στο ένθερμο κοινό κατέστησαν πραγματικά μεγαλειώδη τη βραδιά, για την οποία δούλεψαν σκληρά, με αφοσίωση, ταλέντο και ενθουσιασμό όλοι οι μικροί και μεγάλοι μουσικοί καλλιτέχνες του Μουσικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών.

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευτεί σχετικό οπτικοακουστικό υλικό στο επίσημο κανάλι του ωδείου στο YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ