close search results icon

Ετήσιος χορός ΜΕΒΓΑΛ: η δύναμη της γαλακτοβιομηχανίας είναι οι άνθρωποι της

Ετήσιος χορός ΜΕΒΓΑΛ: η δύναμη της γαλακτοβιομηχανίας είναι οι άνθρωποι της

Τον ετήσιο χορό της πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου, η ΜΕΒΓΑΛ στο κέντρο εκδηλώσεων Παράδεισος λίγο έξω από τη Χαλκηδόνα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σωματείο εργαζομένων της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας της Βορείου Ελλάδος μοιράστηκε μαζί με τη διοίκηση όμορφες και συγκινητικές στιγμές, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη οικογένεια. Αν κάτι άλλωστε χαρακτηρίζει την εταιρεία, εκτός βεβαίως των εξαιρετικών προϊόντων της, είναι και ο οικογενειακός χαρακτήρας της. Κάτι που άλλωστε τονίζουν και υπογραμμίζουν σε κάθε δημόσια εμφάνιση τόσο η διοίκηση όσο και οι υπάλληλοι.

mebgal-pellanews20240330-215635.jpg
Η γυναίκα επιχειρηματίας της χρονιάς πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ κα Μαίρη Χατζάκου
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεωργαντάς και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο από την απονομή της προέδρου της εταιρείας, κας Χατζάκου Μαίρης ως επιχειρηματίας της χρονιάς που αποδεικνύει την αναπτυξιακή τροχιά της ΜΕΒΓΑΛ και το σπουδαίο έργο που επιτελείται στη μεγάλη αυτή γαλακτοβιομηχανία, πυλώνα στήριξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Η ίδια, άλλωστε, η κα Χατζάκου τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της ότι η ΜΕΒΓΑΛ πρωτοπορεί και είναι δυνατή και μέσα από τη σκληρή δουλειά έρχονται τα ευχάριστα αποτελέσματα. Η πρόσφατη απονομή της είναι το επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών.
mebgal-pellanews20240330-215805.jpg
Ο ΥφΑΑΤ κ. Διονύσης Σταμενίτης
Ο ΥφΑΑΤ από τη μεριά του μίλησε για τη σημασία της αναπτυξιακής τροχιάς της ΜΕΒΓΑΛ για τον τόπο και τη χώρα ενώ τόνισε την αξιοσημείωτη σχέση της διοίκησης με τους εργαζόμενους, βασικό συστατικό της ολοένα και ανοδικής πορείας της εταιρείας.
mebgal-pellanews20240330-221310.jpg
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην ΥπΑΑΤ κ. Γεώργιος Γεωργαντάς

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε κι αυτός με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της ΜΕΒΓΑΛ σημειώνοντας την αξία της προσωπικότητας της επικεφαλής της εταιρείας, της κας Μαίρης Χατζάκου που είναι όπως είπε: «η προσωποποίηση της δύναμης της ανθεκτικότητας».

mebgal-pellanews20240330-220155.jpg
Ζωγραφίδης και Σαραφίδης του Σωματείου εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ

Ο πρόεδρος σωματείου του εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Ζωγραφίδης εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου που κατέκλεισε την αίθουσα ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και τη διοίκηση για τον κοινό καθημερινό αγώνα που εξασφαλίζει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας αλλά και τα δικαιώματα των συναδέλφων του. Ο κ. Ζωγραφίδης έδωσε τον λόγο στον επί 41 χρόνια συναγωνιστή από το ίδιο μετερίζι, συνάδελφο του κ. Σαραφίδη, ο οποίος τόνισε ότι έχουν καταφέρει, μετά από τόσα χρόνια, να μην υπάρχει διαχωρισμός σωματείου, συνδικαλιστών και εργοδοσίας. «Με τον Κώστα τον Χατζάκο και την Μαριάνα Χατζάκου είμαστε συνεργάτες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους τους εργαζόμενους» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε ότι «ξεπεράσαμε τα 180εκ …και θα πάμε στα 300εκ μ’ αυτή τη διοίκηση, γιατί η ΜΕΒΓΑΛ είναι οι άνθρωποι της» ενώ δεν ξέχασε να αποθεώσει και τον ιδρυτή κ. Χατζάκο! Για τη Μαίρη Χατζάκου μίλησε με συγκίνηση λέγοντας: «650 οικογένειες εργαζομένων τρέφουν αγάπη και σεβασμό…είναι κάτι μοναδικό».

mebgal-pellanews20240330-220849.jpg
Με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας (αριστερά) ο κ. Ζωγραφίδης ο πρόεδρος των εργαζομένων

Παρών και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος ο οποίος δέχτηκε και μια έκπληξη λόγο των γενεθλίων του. Μεταξύ άλλων τόνισε την άριστη συνεργασία Δήμου και εταιρείας ενώ ανακοίνωσε και την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του ΙΕΚ και ΕΠΑΛ Κουφαλίων με στόχευση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα αλλά και την ονοματοδοσία πάρκου και δρόμου μπροστά στο εργοστάσιο προς τιμή του ιδρυτή της γαλακτοβιομηχανίας Κωνσταντίνου Χατζάκου.

mebgal-pellanews20240330-221202.jpg
Ο Κώστας Χατζάκος με τους συνταξιούχους της ΜΕΒΓΑΛ

Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία τίμησε εργαζομένους που συνταξιοδοτήθηκαν με εργασία άνω των 35 ετών στη ΜΕΒΓΑΛ με το ποσό των 1.000ευρώ, ενώ στις κληρώσεις για τα δώρα που ήταν άνω των διακοσίων τρεις εργαζόμενοι έλαβαν από μία χρυσή λίρα.

mebgal-pellanews20240330-222437.jpg
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι γνωστές κυρίες Κελεκίδου και Χρύσπα χάρισαν μοναδικές στιγμές με την οικογένεια της ΜΕΒΓΑΛ να διασκεδάζει μέχρι τις πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ